Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen autót válasszak?

Okrwdw kérdése:

Milyen autót válasszak?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

Per pillanat egy 1.6-os Hyundai Tiburont vezetek. Mikor megvettem, sajnos nem tudtam, hogy ennyit autóban fogok ülni, így kezd kényelmetlenné válni.

Amire szükségem lenne: kényelmes, felszerelt autó, bírja a magyar utakat, 150 lóerő körül legyen, és nem lenne baj ha lenne automata váltós is, bár ezzel meg tudok barátkozni. Ne legyen egy vagyon bele az alkatrész.

Napi 150 km-et autózok munka miatt, és kizárólag városban. Nem tudom ez számít-e, gondoltam megírom.

Durván 2.5 millió körül gondolkozok.

Amik tetszenek: Audi A3, Audi A4, Lexus IS 220, Mitsubishi Lancer, C Mercedes (2007-től), valamilyen Ford esetleg Skoda Octavia.

2017. febr. 9. 08:32
1 2
 1/15 anonim válasza:
100%
Napi 150 km városban? Melyikben?
2017. febr. 9. 08:35
 2/15 A kérdező kommentje:
Budapest. Ez miért releváns? :D
2017. febr. 9. 09:15
 3/15 anonim ***** válasza:
22%

Azért releváns a város, mert pl Szegeden 30-40-el közlekednek a birkák, míg Bp-en sok helyen lehet 70-el is haladni. Előbbi városban bőven elég egy kisebb kasznis, 100 lóerő alatti jármű is. De szerintem Bp-re se kell a 150 Le.

Napi 150km városozás mellett ne mondj le az automata váltóról! A felsorolt autók közül a Ford és a Skoda az olcsóbb az alkatrészellátottság terén.

Általánosságban az is elmondható, hogy a Fordoknak kimagaslóan jobb a futóműve az átlaghoz mérve. Modelleket tekintve a Fiesta/Fusion/Focus trióban gondolkodnék.

2017. febr. 9. 09:30
 4/15 anonim ***** válasza:
89%

Csak városban minek kell 150 LE?

Meg én városban szaladgálós autónak nem vennék ilyen nagy dögöket, mint amiket felsoroltál. Meg ezekbe egy vagyon az alkatrész.

Én valami kisebb 1.2, 1.4-es benzinest néznék,

pl. polo, fiesta, mazda 2, ilyesmiket.

2017. febr. 9. 09:32
 5/15 A kérdező kommentje:

Viszonylag gyakran járok külföldre a "kiskutyámmal" aki 95kg, muszáj h nagyobbacska autót vegyek :) Munkám miatt viszont a hétköznapokban kőkeményen BP...rettenet rossz utakon a merev fitóműves kis Hyundai szerintem sír néha akkorákat kap.

A mostani autóm 1.6 benzin 105 LE, szeretnék ennél valamivel erősebb kocsit.

2017. febr. 9. 10:02
 6/15 anonim ***** válasza:
Esetleg egy prius? Az nagyon jól bírja a városi használatot.
2017. febr. 9. 10:11
 7/15 anonim ***** válasza:
0%

A felsorolt autók közül a Ford és a Skoda az olcsóbb az alkatrészellátottság terén.

Te meg a 3ik,hogy nagy dög hol álmodtátok ezeket? A3 mióta nagy dög? Tisztában vagy vele,hogy akkor mint egy Golf,vagy az sem stimmel?

Skoda olcsób. Aljatrészben,mint egy Audi? Benézted... Megsúgom,hogy míg pla sjodába egy alkatrész 58 ropi,az az audiba 60... Miért ? Mert egy csoportban vannak... Audi,Vw,Skoda,Seat. Jó lenne tisztában kenni a dolgokkal,mielőtt margaságot írkáltok. A felsoroltak közül a Lancerbe is jóval drágább az aljatrész,mint a Skodába ,vagy az Audiba. A Mercedesről nem is beszélve... Ismerősömnek egy selejt Vaneoja van. A turbo bele csak 240...

2017. febr. 9. 11:56
 8/15 anonim ***** válasza:
A ford,meg szervízigényes,meg kórülményes a javítása. Nem véletlenül 5ből 2 maszek javítja csak. Nem azért mert hülyék hozzá,hanem amíg egy forddal,meg a többi francia csodàval(renaulthoz egyedi kulcskészlet kell,hogy javítani tudjad) elbíbelődnek 4-5 órát ez alatt 2 másik autót raknak rendbe...
2017. febr. 9. 11:59
 9/15 anonim ***** válasza:

#7: Szóval sem mondtam, hogy bármelyik kocsi nagy dög. Nem tudom, hogy honnan vetted. Tisztában vagy vele, hogy mibe kötsz bele, mit olvasol és mire válaszolsz? Én (#3) azt írtam, hogy a felsoroltakon kívül kisebb is elég csak városba.

Az alkatrészeket illetően pedig vegyünk egy alap példát: kuplugkészlet 2-es, 1.6-os Octaviahoz és 1.6-os A4-hez.

Előbbi kb. 36k (egyébként az A3 valóban kompatibilis az Octaviaval, de méretben nincs paritásban a két kocsi).

A4-eshez egy szintén LUK készlet 51K.

Pedig a két kiválasztott autótípus méretben és felszereltségben közel azonos lehet. Fontos e szerint végezni az összehasonlítást.

[link]

[link]

3..2..1..jöhet a további benézted, meg egyéb mocskolódás.

2017. febr. 9. 12:25
 10/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm neked is a választ utolsó!

Viszont ezek alapján te egyiket sem ajánlanad? A nagy böhöm autót én sem értem. Még az a4 sem nagy :) Mondjuk nekem a coupe után minden nagynak számit amiben elférünk 4en :D

2017. febr. 9. 12:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!