Milyen autót vegyek első autónak? Többi lent
Milyen autót ajánlanátok első autónak? 3 típúson is gondolkodom.
1: Mitsubishi Lancer 1.3 GLi 1994-1996 évjáratig,
2: Opel Astra F Classic 1.4 8V
3: Volkswagen Golf 3 1.4
Melyiket ajánlanátok első autónak? Kb 250-300000 Ft-ig?
Fogyasztás, megbízhatóság, kényelem, szervíz igényesség, szervíz költségek, stb.
Tudom, hogy a Lancer japán autó révén nem lesz szervíz igényes, ha a kötelezőket betartom.
Astra,Golf a múltszázadból? Felejtős.Létezik még szép állapotú,csak azt nem kapod meg ennyi pénzért.
Legális forgalmi vizsgán összetépik a forgalmit,-ebbe gondolj bele
Japánt javaslok mindenképp ha a kosztpénzből veszed meg,és nem tudsz létezni autó nélkül
ki lehet fogni jót.
csak az opel az tutria rohadni fog. Az meg drága dolog lesz később. A 94-96-os lancerek elvileg megbízhatóak, már nem a hírhedt típushibás motorvezérlő computerrel (ECU). A VW-ről nem tudok nyilatkozni, de a Golf III-nak még azt az évjáratát megbízhatónak tartják.
Egyik se rossz, csak nagyon ki kell fogni a jót, nem kell ész nélkül megvenni az első jónak látszót. Legyen tartalék mindenképpen.
Nekem van egy több mint 25 éves Vectrám, 11 éve nálam van, vigyázok rá, karbantartom szépen, és csont nélkül veszi mindig a műszakit (lehet idén nyugdíjazom, rendszám le, stb, de megtartom míg be nem fednek)
Azért mert az első autód lesz,nem kötelező a paletta legótvarabb motorjával venni.
A Lancer jó lenne,de inkább az 1.5-el vagy az 1.6-al.
Vagy még Honda Civic(abban van korrekt 1.4),Mazda 323/Mx3,Toyota Corolla,Suzuki Baleno
Első autónak én elsősorban az F Astrát javaslom, de azok közt alaposan körül kell nézni, mert hajlamos a kasznijuk elrohadni, de ha kifogsz egy olyat amit javítottak már, és persze normálisan azzal gondod nem lesz. Ki lehet fogni jó állapotban lévőket Opelhez alkatrész nem olyan drága és elég tartós gépek a régi F Astrák motorilag, persze célszerű hozzáértő véleményét kikérned vásárlásnál, meg azért ne menjen rá minden pénzed, legyen tartalékba mert lehet fogod szervizbe vinni.
Golf 3 öreg gépek már, alkatrész drága hozzájuk, egy haverom is vett egyet, odáig volt érte amikor megvásárolta de amikor komolyabb baja volt és szervizbe kötött ki igen csak mélyen a zsebébe kellett nyúlnia. Már bánja hogy megvette.
Lancer, a japán autók közt nem rosszak de alkatrészek drágák hozzá.
Nem tudom mennyi időre tervezel autót ha csak 2-3 évre akkor legjobban egy régi Swiftel jársz, motorilag jók, meg otthagyni sehol nem fognak. Igaz koccanni nem szabad vele mert papír autók, de elsőnek viszont tökéletesek, főleg ha csak városi fuvarozásra tervezel.
Azok közt ki lehet fogni 240-ért is olyat amivel 2 évig kihúzod és nem biztos hogy roncstelepre kell vinned utána. Szomszédom is 4 éve vett régi Swiftet 250 ezerért 160e km-rel. Amikor megvette akkor kellett főfék munkahengert cserélnie mert már végét járta, de ennek tudatában vette meg. Ha jól tudom arra költött kb 30 ezret plusz a műszaki. Azóta szinte semmit nem kellett javítania rajta és rendszeresen használja.
Azért mert még nem szereztél rutint,még nem kell romot vásárolni
Nyílván örül a fejed hogy megvan a jogsi és púposkodnál már a haverok előtt,de ilyen szarokban gondolkozni-pláne ennyi pénzért-szánalom.
Volkswagen Polo 6N2
Volkswagen Polo 9N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!