A következő városi kisautók közül melyik lenne a legideálisabb választás?
Az a helyzet, hogy a jelenlegi kocsim fogyasztását városban kissé sokallom, 8 liter. Ha legközelebb vennék, a következők
jöhetnének szóba, zömmel 3 ajtósok. A következők mennyit fogyasztanak kb. városban? Mindenki írjon, főleg tulajok,
de az is aki csak kipróbálta vmelyiket.
Opel Corsa D generáció, 1.0, 60 le, 3 ajtós (2006-os)
Fiat 500, 1.2, 69 le, 2007-es mondjuk
Daewoo Matiz, 0.8, 52 le, 2003-as, 2004-es
Volkswagen Lupo, 1.0, 50 le, akármelyik évj.
Toyota AYGO, 1.0, LE=?, MAX. 68 TALÁN?
Az ezres Corsa-ról azt hallottam, hogy elég lomha s aránylag nem is eszik keveset. Swiftek-et ne írjatok,
mert abból 3 volt már. Semmi bajom velük, csak ...
Szóval a fentiekből, ha lehet.
(a Lupo az 50 lóval elég harmatos lehet, de lehet hogy
"ő" eszik a legkevesebbet? Vagy a Matiz...).
JA, egyet kihagytam:
Ford KA, 1.2, 69 LE, 2009-től, tehát az "új2 KA.
köszi
Na tessék, Marcello kolléga lebuktatott! (különben van egy ugyanilyen nevű brazil játékos, aki azzal kezdte a 2014-es vb-t, hogy mindjárt rugott egy gólt... Csakhogy az egy öngól volt, a marhája, de ez egy másik töri...). Most már a fél világ tudja, mivel járok. De hagyjuk a Pözsókat, az ezres Corsa legközelebbre jó lenne, városba elég a teljesítménye.
Mondjuk, ahogy írjátok is, télen meg városban mindegyik
autó többet eszik, akkor a 8 liter nem is olyan vészes.
De mindig van kevesebb. Mármint fogyasztás.
Corsaból nem lehet 1.2-es?
Az szerintem tökéletesen jó, még akkor is, ha éppen nem csak városban szeretnéd használni.
Bevallom 1.0 vagy 0.8-as autót még soha nem vezettem.
Valójában a Corsa D már nem is olyan kicsi autó, cserébe az ezres, háromhengeres motor lepkefing bele. Ráadásul nagyon egyenetlen a járása. 1.2-es motorral már vállalható.
A Fiat 500-at nem ismerem, de a hasonló évjáratú Puntok, Grande Puntok elég jól összerakott gépek, így akár az is jó lehet erre a célra.
A Matiz szerintem felejtős, a Swift után visszalépés lenne.
A Lupo, a kis négyhengeres motorjával ideális városi autó lehet.
Az Aygo-t nem ismerem.
Toyota Yarist használtam 3at is(2db 1.0 benzin és 1 1.4d)
yaris 1.0 városban 3,7-4,5L, pályán 6-6,5L
1.4D város 4L, pályán (120)3,5
Tudom ajánlani, olaj és szűrő cseréken kivűl javitani nem kellett semelyiket
Fogyasztási adatok:
D Corsa - 6,49
Fiat 500 - 6,19
Matiz - ugyan már, felejtd el!
Lupo - 6,39
Aygo - 5,34
Nem csak azért, mert ez eszik a legkevesebbet, hanem mert a felsoroltak közül ez a leginkább minőségi, megbízható típus. Ezért ajánlanám az Aygo-t! Megvenni viszont ezt lesz a legdrágább.
Jut eszembe, ha az Aygo egy lehetőség, akkor kötelező felvenni a listára a Citroen C1-et és a Peugeot 107-et, mert ez a három kocsi egy és ugyanaz gyakorlatilag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!