Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szerintetek mennyire jó autó...

Szerintetek mennyire jó autó egy 2006-os 3-as BMW? Melyik motor a legideálisabb választás hozzá, mikre kell figyelni vásárláskor?

Figyelt kérdés

2014. okt. 10. 17:25
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:

Én mostanában nézegettem őket, és a E46 330Ci tűnik a befutónak, aminek 2006 az utolsó éve, amikor még gyártották. Ezen kivül én németországból hozatom be, ismerős szerelővel és nem a kupac legaljáról válogatva. E90 sem tűnik rossznak, de én jobban bizom egy facelift és javitott gyártástechnológiájú autóban, mint egy első modellév legelejéről származóban.

Viszont nagyon nem ajánlom első autónak, meg ha épp hogy ki tudod fizetni de fenntartani nem marad pénz.

Nekem világ életemben SAABom volt, tehát megszoktam a magas fogyasztást és láttam már olyat, amikor a pár éves autónál közli a szerelő, hogy na ez 400000 forint lesz, vagy nem gurul innen ki az autó.

Ezen kivül kb 8000km-t megyek egy évben, mert a belvárosban lakom és dolgozom, metróval nincs 15 perc a kettő.

Eredetileg nagyon nem akartam BMWt, de nem tetszenek az új euro6 papiron erős, de nem megy sehogy tipusú kocsik, viszont valami 200ló és környéke de még ma is civilizáltnak tűnő kinézet, hamár nem turbo akkor 6 henger ... kizárásos alapon maradt ez.

2014. okt. 10. 17:47
 2/17 A kérdező kommentje:
Újkori teszteket olvastam, ott azt írták 320d jobban megy a 320i-nél, mert az új 320i csak 4 hengeres, de sose volt még dízel, vagyis volt de akkor is csak a gond volt vele, mert rezgett nagyon, meg nehezen indult, igaz az régi dízel volt
2014. okt. 10. 17:51
 3/17 anonim ***** válasza:
A 320i is hathengeres, az a legkisebb sorhatos.
2014. okt. 10. 18:05
 4/17 anonim ***** válasza:

Ha az E90-re gondolsz, azt én se venném már meg az első évjáratokból. Az említett 320i vs 320d tesztben is E90 volt mind a kettő. A 320i nem annyival rosszabb, hogy ne lenne érdemes megvenni, megy az is megfelelően.

A 320d megbízható, de a 320i még megbízhatóbb.

Vásárláskor az általános dolgokra kell figyelni, amire más autónál is. Első körben arra kell szűrni, hogy a legolcsóbbakat kihagyod. Azok a törött, hulladék, bontandó, vagy teljesen lehasznált kategóriát képviselik (ezeket legtöbb esetben külföldről hozták be hogy eladják). A legolcsóbbhoz képest minimum félmillió forintnyi összeggel feljebb indulj és nézegesd meg azokat, amik a hirdetés alapján bejönnek. Utána menj el és nézd meg, próbálj ki, csekkolj le mindent, a fűtéstől, a klímától a futóműig, motorig. Nézd meg a kasznit is, ha kifogástalan, akkor az is kicsit gyanús, mert apróbb használati nyomok, karcolások kőfelverődések minden autón vannak, ha ezek hiányoznak, akkor esélyes, hogy újra volt fényezve. Ekkor jöhet a festékvastagságmérő (ezt a szervizekben állapotfelméréskor úgyis elvégzik). Ha így is jónak tűnik, vidd el egy szervizbe, átnézetni, ott jó eséllyel megmondják, hogy reális-e a bevallott futásteljesítmény (ha nem, akkor megsaccolják, mennyit mehetett már), és kiderül, van-e valami nagy probléma. Próbálj utánaérdeklődni a múltjának is.

2014. okt. 10. 18:14
 5/17 A kérdező kommentje:
totalcaron azt írják 4 hengeres
2014. okt. 10. 18:14
 6/17 A kérdező kommentje:
igen e90 nekem a régi az túl elavult, még picit az e90 től is félek h 3-4 év múlva "ciki" lesz mert már 10 éves BMW nek fog számítani
2014. okt. 10. 18:17
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
Te mekkora gyökér vagy. Nem az autó kora miatt leszel "ciki" hanem ahogyan viselkedsz vele. Ha rendesen karbantartasz egy 20 éves BMW-t és ismered a kreszt, még becsülni is való..
2014. okt. 10. 19:10
 8/17 A kérdező kommentje:
nem akarok 20 éves BMW t új BMW-t akarok..hülyegyerekek járnak régi olcsó BMW-kel..
2014. okt. 10. 19:23
 9/17 A kérdező kommentje:
nwem akarom h azt mondák h itt a hülyegyerek a 10 éves BMW-vel..mert az ciki lenne h régi. de ha ujjabb nem mondhatják h régi nem köthetnek bele, plusz azért lányokat megfongi vele is..azért nem utolsó szempont a csajozás.
2014. okt. 10. 19:27
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

Vannak olyanok, akiknek 5 évnél régebbi autó már ciki. Ők a felső tízezerbe tartoznak.

Ha közéjük tartozna a kérdező, akkor nem 2006-os autót venne, ami már most 8 éves, pár hónap múlva meg 9 lesz. Ennek fényében a ciki szó elég vicces.

Szerintem az E46-os széria szebb, mint a Bangle féle E90-es, az utána következő F30 megint szép, de ez egyéni ízlés kérdése.

De ha már a cikiről volt szó, tényleg mindegy, melyik szériát veszi valaki, mert az csak azt tükrözi, neki melyik korszak autói tetszettek. Inkább az a ciki, ha valaki egy bizonyos szériából megveszi a legolcsóbbat, legtöbbet futottat, leglelakottabbat, csakhogy neki is legyen. Két egymás mellé parkolt ugyanolyan autó között is nagy különbségek vannak, ha az egyik egy megkímélt, keveset futott, a másik pedig egy agyonhasznált, 1 millió kilométeres lestrapált.

Nem baj, ha 8-9-10 éves BMW-t veszel, csak ne legyen trágyadomb állapotú, mert az a ciki.

Az E90-esben tényleg már csak 4 hengeres a 320i.

2014. okt. 10. 19:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!