Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hány évenkénti választás...

Hány évenkénti választás lenne a legideálisabb Magyarországon?

Figyelt kérdés

Kíváncsi vagyok a véleményekre. A lényeg, hogy a közakarat érvényesítése és az állam működése közötti optimumot kell megtalálni. Tehát, ha a közakarat az lenne, hogy naponta legyen választás, akkor nem működne az állam, ha az állam működésének stabilitása azt kívánná, hogy 50 évente legyen választás, akkor nem kapna helyt a közakarat.

Én, személy szerint azt látom, hogy a 4 évenkénti választás nem az optimum szerinti. Az leginkább olyan nyolc évenkénti választást adna.

Most két egymást követő dupla kormányzati ciklust szemlélhetünk, és gondolom mindenki látja, hogy az MSZP politikai tevékenységének az eredménye és a Fidesz politikai tevékenységének az eredménye is csak az ötödik kormányzati év után kezdett megmutatkozni. Bár ez az én személyes véleményem.

Bevezethetőnek gondolnátok, hogy 8-10 évente legyenek választások? Vagy szerintetek jó a négy évenkénti választás, esetleg még ezt is csökkenteni kellene évenkéntire, félévenkéntire?

Aki tudja, megírhatná azt is, hogy miért pont négy évente vannak most választások, miért így alakult?

2016. máj. 29. 16:17
 1/4 anonim ***** válasza:

Nem tudom... Négy év egyes folyamatok véghezviteléhez valóban rövidnek tűnik, ugyanakkor hosszabb idő alatt túlságosan behálózza az államot a kormány.

Ideális esetben lenne egy ellenzék-kormány konszenzus a fontosabb, stratégiai kérdésekben, és akkor nem jelent problémát sem a kormányváltás, sem a nagyobb viták egy-egy jelentéktelenebb kérdés esetén.

2016. máj. 29. 16:28
 2/4 A kérdező kommentje:

Ellenzék kormány konszenzus nem elvárható sehol. Azért kell a kormánynak többségben lennie, hogy ellenzéki konszenzus nélkül is tudja vezetni az országot. A görögöknél a győztes párt például kap 50 bónusz mandátumot.

Nem ideális az ellenzék és a kormány konszenzusa, sőt a kormánynak bármilyen másik politikai erőre utaltsága nem ideális. Lássuk az MSZP és az SZDSZ együttműködését, amikor a kicsi SZDSZ zsarolási pozícióban volt az MSZP-vel szemben. Meg is buktatták a miniszterelnököt 2004-ben.

2016. máj. 29. 17:27
 3/4 anonim ***** válasza:

Én a részvételi demokráciában hiszek.

Egyébként 4 év is elég kéne hogy legyen ahhoz, hogy valami pozitív változást tudjanak felmutatni. Ez nyilván nem sikerült... szóval?

2016. máj. 29. 20:27
 4/4 anonim ***** válasza:
88évente bőven elég lenne
2016. jún. 4. 20:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!