Ha óracsoportot cserélek az autómban mert a régi tönkrement, akkor a kilométerszámlálót oda kell állítanom, ahol a mostani áll?
Aki óracsoport cserét csinál az odatudja állítani és erről lesz is egy igazolásod.
Így semmi ok az aggódásra.
A régi óra nem javítható?
Dehogy kell,miért kéne?
Ha 2015-ben 250 ezer kilométerrel leműszakiztatom az autót,majd 2017-ben már csak 12 ezer kilométer van benne,az az én magánügyem,ahhoz senkinek semmi köze.Pont.
"Aki óracsoport cserét csinál az odatudja állítani és erről lesz is egy igazolásod. "
What?
Tekintettel arra, hogy ma már bűncselekménynek számít a kilométerszámláló adatainak megváltoztatása, óracsere esetén le kell jegyzőkönyveztetni, rögzítve a régi és új óraállást.
Az autó értékesítése esetén pedig nem titkolhatod el ezt a beavatkozást.
Amiben nem vagyok biztos, csupán az, hogy ennek a betartását ellenőrzi-e valaki. Lehet, hogy órát cserélsz, és mehet tovább gond nélkül, de lehet, hogy műszakiztatáskor kibukik, hogy kevesebb a kilométerfutás, mint előző műszakikor. Persze ez attól is függ, hogy hol áll az óra, amit beszerelsz. Digitális óra esetén pedig úgysem az óraegység tárolja a futott kilométert.
Egyébként az senkit nem érdekel a műszakin,hogy mennyi az annyi,szimplán le kell fotózniuk.
Mutathat az bármennyit,nincs jogi következménye.
Nehezen is lehetne egy nem hitelesített mérőberendezésnél.
"Ha 2015-ben 250 ezer kilométerrel leműszakiztatom az autót,majd 2017-ben már csak 12 ezer kilométer van benne,az az én magánügyem,ahhoz senkinek semmi köze.Pont."
Szerinted.
Amúgy annyi lesz a dolgod kérdező, hogy eladáskor tájékoztatod majd az érdeklődőket erről a dologról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!