Néhányan olyanokat írnak, hogy a dízel autójuk 5 liter alatt fogyaszt autópályán. Ilyen tényleg létezik?
Az egész vita abból adódik, hogy a dízel tulajok szépen leírják, hogy mennyit fogyaszt az autójuk, de jönnek a benzintulajok, és egyből leoltanak mindenkit, hogy tuti hazudunk. Mert ők jobban tudják a benzines autóból, hogy mennyit eszik a dízel.
Na mindegy is, ez van.
Autópályán ha nem 20-30 km-ert megy az ember hanem jóval 100 felett üzem meleg motorral akkor igen.
Én autóm is durván 6- 6,5 litert eszik városon belül vagy kisebb távolságok megtételekkor. Ha autópályán megyek 2-3 hetente durván 400 km-ert és előtt utána, egy keveset még országúton akkor nekem is 5 liter körül van a fogyasztásom. Leginkább akkor ha prémium gázolajat töltök az autóba amit 2-3 havonta megszoktam tenni, az alapból magasabb cetánszámmal és az adalékok végett tisztítja a porlasztócsúcsokat meg jobban kíméli a motort, és ezzel a fogyasztása is kevesebb egy picivel.
"Az egész vita abból adódik, hogy a dízel tulajok szépen leírják, hogy mennyit fogyaszt az autójuk, de jönnek a benzintulajok, és egyből leoltanak mindenkit, hogy tuti hazudunk."
Az egész abból indult, hogy a szomszédé mindig kevesebbet eszik. Elmész egy másik fórumra, írsz 4,5 litert és garantáltan lesz olyan akinek ennél kevesebb a fogyasztása úgy hogy tapossa neki. Van rá egy söröm :D
"Saját tapasztalat, 2.0 TDCI Mondeo pályán 140-160 között 5 személlyel, telepakolva + klíma, ráadásul egy törött turbónyomás jeladó miatt horvát autópályákon 5,4 liter"
Gratulálok,te hülye fász ..
Vered a nyálad a szarodra,de megcsináltatni már nincs pénzed ,lefogadom még ki se fizetted . Az 5,4 liter,klíma (főleg télen) telepakolva ,széttaposva kb annyira valós mint a ladásnak a 4 literes fogyasztás 8mp 0-100 ra gyorsulással . Csukd be a mesekönyvet,másik fórumra mit írtál? 2 liter,de az is úgy ha utánfutót húzol,üresen nem is fogyaszt,még neked fizetnek a kúton . Az ilyen sötét marhából azt is kinézem h még nem tankolta tele egyszer sem a szarját,negyed tankokkal ,esetleg fogyasztásmérő nélkül,üzemanyagóra alapján gyorsan a hasáracsap,na mit írjunk? 3 liter? áh,azt az audisok írják,7liter? Az nem jó,azok a benzinesek.. Na jó lesz a 4-5,"biztos ennyit eszik" .. Most ha a kérdés,4 liter alatt szólna,lefogadom lenne köztettek barom ,aki 3 liter alatt autózna,5 személlyel,klímával (télen is !) (D) 200 felett ..
5 liter egy dízeltől? Haggyátok má', ezt majdnem hozza egy 2.5 benzin is xDDDDD
http://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__autok-motorok__841..
Nos, végigolvastam a válaszokat, de nem lettem okosabb. :D:D:D Én valahogy nem tudom ezt az egész 130-nál 5 liter alatti dolgot elhinni egy nagy kombitól.
Volt nekünk még vagy 15 éve egy régi szívódízelünk, az evett 100 km/h-nál 4,5-4,6 körül. Nehogymár egy ~100 lóerős kombi ennyit fogyasszon autópályán. Én ezt nem tudom elképzelni, de lehet hogy csak én ragadtam le túlságosan a múltban...
Nem pontoztam senkit se le, se fel, és nem is vitaindítás volt a kérdés.
Várom a további tapasztalatokat. :D
Rendben, ezt elismerem, elhiszem. De hogy 130-nál 5 alatt, azt már nehezebben. Talán egy Citroen Saxo és hasonló méretű dízel társai esetleg. :D
#39 : a 2.5-ös Mazdákra máshol is jó fogyasztást írnak, úgyhogy az még nagyjából hihető is szerintem, amit ír.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!