Néhányan olyanokat írnak, hogy a dízel autójuk 5 liter alatt fogyaszt autópályán. Ilyen tényleg létezik?
Persze, addig amíg el nem mentek együtt egy hosszabb útra.
Hirtelen kiderül hogy jó lesz az 7-8 liternek is.
1-es
Amúgy pont hosszú, ilyen 500+ kilóméteres utakon jön ki minden autónak a legkedvezőbben a fogyasztása, mert az az 500 km végig meleg motorral megy bele, általában folyamatos tempóval, sok megállás és elindulás nélkül.
Igen.
A dízel erre van kitalálva.
Nyilván számít az autó/motor mérete, típusa, a használat módja, a jármú terheltsége, légkondi használat - és még sok minden.
De simán elképzelhető. Én az 1.2-es benzines Suzuki Splashemmel a városban járok 6 L. körüli fogyasztással. Amikor pályán mentem bőven 5 alatt volt - egy dízellel ez még reálisabb.
Első vagyok
Na igen, erről van szó.
De ha taposod neki akkor már nem 5 liter.
Hosszú utakra járok, és gyakorlatilag ugyanannyit fogyaszt az autóm miden alkalommal.
(Amúgy már hosszú évek óta vezetem egy füzetben.)
Tehát a tények:
Mercedes 270-es/öt hengeres/ 140-nél / autopályán / tempomattal / két személlyel + csomagokkal 4,5 - 4,7 litert fogyaszt.
A néhány decis különbség gondolom attól van, hogy nem egyforma a gázolaj minősége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!