Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi annak az eszköznek a neve...

Mi annak az eszköznek a neve ami torzítja a traffipax által rögzített képet?

Figyelt kérdés
Új autókon előfordul hogy gyárilag van ilyen( bár nekem csak úgy mondták). Állítólag utólag is be lehet szereltetni, a rendszámtábla 2 oldalára amolyan adóvevőket ami zavarja a képfelvételeket, ez annak jó aki szeret gyorsan menni büntetés nélkül. Mi ennek az eszköznek a neve, legális és kb mennyi lenne az autóba szereltetni egy ilyet? Előre is köszönöm! :)

2017. febr. 3. 22:49
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
75%
Nekem a bakelit lemez vált be a visszapillantón.
2017. febr. 3. 23:32
 12/36 anonim ***** válasza:
83%
Az egy bakokból álló elitalakulat?
2017. febr. 3. 23:32
 13/36 anonim ***** válasza:
75%
Jó a Polimer kazetta is, a mágneses buborékokon akkorát bicsaklik a lézersugár, hogy meg sem áll a Teve utcai Halálcsillagig.
2017. febr. 3. 23:46
 14/36 anonim ***** válasza:
81%
Ja, a másik okosság még az Volt hogy le kell fújni hajlakkal a rendszámot. Bár ez már a csillebérci számháboróban sen jött be.:)
2017. febr. 3. 23:59
 15/36 anonim ***** válasza:
83%
Én egy egész orsós magnót akasztok a visszapillantóra, eddig bevált.
2017. febr. 4. 00:00
 16/36 Tomcatters ***** válasza:
57%
Nekem a Vaze valt be a telefonon :D sokszor :D
2017. febr. 4. 00:41
 17/36 anonim ***** válasza:
62%

Mennyivel egyszerűbb indulás előtt megnézni a Traffihuntert...

Egyébként normális ember csak olyan helyen lövi neki,ahol ismeri az utat mint a tenyerét,tudja hogy hol számít traffira és hasonlók.

A tartós gyorhajtás viszont nem vezet jóra.

2017. febr. 4. 08:23
 18/36 anonim ***** válasza:

a képfelvételt magát zavarni infra fénnyel lehetne, de nem találkoztam még ilyen szettel..

lézerblokkoló a lézert zavarja, a képhez semmi köze!

2017. febr. 4. 08:27
 19/36 anonim ***** válasza:
60%
Én a rendszámra ragasztottam három cédét,eddíg még nemjött csekk ez bevált
2017. febr. 4. 09:50
 20/36 anonim ***** válasza:

A jelenleg használt mobil, lézeres sebességmérők nyalábja akár 10cm átmérőjű is lehet a távolságtól függően. Tehát, ha a cd érne bármit, akkor is be kellene vele burkolni a kocsit.

A lézerblokkolóknak is ezért van 4 vagy több lézer szenzorjuk. És ezeknél a több száz-ezres szetteknél sincs garancia, hogy ha a rendőr közelről mér, akkor is detektál/blokkol.

A fotó készítésének megakadályozásához a fotokamera számára releváns fénytartományban kell túlvezérelni a kamera szenzorát: pl - mint már írták is - infra fénnyel. Nem jellemző módszer, nem is hallottam még ilyen készülékről.

Sokkal egyszerűbb megoldás, ami vagy bejön vagy nem: sima lézerdetektor használata (ami legális) és ha jelez, akkor satufék (ha mást nem veszélyeztetsz) és félreállsz, hogy a kamera ne tudjon folyamatos felvételt készíteni. Ugyanis a sebességmérés több száz méterről is hiteles lehet, de a fotó csak pár 10 méterről, a videó pedig csak folyamatos felvétel esetén hiteles.

Detektor esetén a jelzésre fékezés sajnos édes kevés. Saját tapasztalat: 90-es tempónál figyelmetlenségből lakott terület kezde táblát nem észrevéve a fotó alapján 76-ig sikerült lassítani. Hiába jelzett a lézerdetektor, jött a csekk.

2017. febr. 4. 10:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!