Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Audi A5 1.8 TFSI (170PS) vagy...

Audi A5 1.8 TFSI (170PS) vagy 2. 0 DTI (177PS)? Diesel/benzines pro és kontra?

Figyelt kérdés

Főleg városban használom az autót, 2012-2013 as évjáratról lenne szó. A dieselnek jobb a fogyasztása és a szervizelés is olcsóbb.

Most egy 2009-es 2.0 DTI van, kicsit sok benne a kilométer, de elégedett vagyok vele.

2017. febr. 2. 12:11
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

177ps DTI erősebb,nyomatékosabb kevsebbet fogyaszt.

1.8 TFSI is biztosan jól megy,de ha annak taposod akkor iszik is rendesen.Dízellel sokkal jobban lehet haladni tempósan relatív alacsony fogyasztásssal.

2017. febr. 2. 12:16
 2/13 A kérdező kommentje:
Köszi, én amúgy is nagyon húzatom az autót. Az nem gond hosszútávon a diesellel hogy nem járok vele pályán? Havi 2-3x természetesen kipörgetem 170km/h felett, de nem gyakran. Kb két évre veszem a kocsit.
2017. febr. 2. 12:35
 3/13 anonim ***** válasza:

Varosba teljesen felesleges mindkettő motor.....de főleg egy A5-ös audi!

Az olcsóbb dízel szervizelesre meg csak egy 3 betűs szó jut az eszembe:LOL

2017. febr. 2. 12:51
 4/13 A kérdező kommentje:
A válaszod a felesleges. ;)
2017. febr. 2. 13:05
 5/13 anonim ***** válasza:

TDI, betűzd: TéééDéééÍÍÍÍ. Nem DTI.

Nekem az A5 mindig is álomautó volt, de csakis nagy motorral venném, azaz 3.0 minimum. Ebbe illik jól a benzinmotor, lehet hogy én is azt venném. Az 1.8 TFSI nagyon megbízható és jó motor, de azért a 3.0 TFSI sem rossz :DD

2017. febr. 2. 14:02
 6/13 anonim ***** válasza:

"szervizelés is olcsóbb. "

Mármint?

Kényes dolog a közvetlen befecskendezésű turbóbenzin,de a CR dízel akkor is drágább,ha hozzá kell nyúlni.

Ha a CR-el gond van,akkor az általában vagy a magasnyomású vagy a porlasztók.Ezek a komoly tételek,illetve még a kettőstömmegű.

A többi nyavaja az nem olyan érdekes,azok általában 100 ezer alatt megvannak (turbófelújítás,szívó oldal tisztítás,és hasonlók)

Ha csak két évre veszed,akkor anyagilag jól járhatsz a dízellel,ha a 2 év alatt egyszer sincs olyan baja,amivel ne indulna el.

Viszont ha lesz,akkor sokkal többe fog kerülni,mint a turbóbenzin javítása.

A TFSI-nél leginkább a vezérlés ami kényes,illetve városba hamar lekokszolódik.

2017. febr. 2. 15:50
 7/13 anonim ***** válasza:

Egyébként mégis mit vársz kérdező?

Helyeseljünk hogy igen,nagyon ügyes vagy hogy feltöltött autót akarsz városba használni?

Meg ringassunk tévhitekben,hogy a dízelt majd milyen olcsó lesz javíttatni?

Egyik motor se való városi használatra,és egyiket sem olcsó javíttatni,ha komolyabban bele kell nyúlni.

Ha motorikusan megbízhatót akarsz,akkor vegyél szívóbenzint.

Ott a Mazda 6,kapni 2 literes 160 lovassal,meg 2.5-s 195 lovassal is.

Többet fog enni mint a dízel,kevesebbet mint a turbóbenzin,de 20 év alatt se nagyon kell a motorhoz nyúlni,nem hogy 2 év alatt.

2017. febr. 2. 15:55
 8/13 anonim ***** válasza:
nehogy már azt higgyétek hogy a mai szívó benzinesek olyanok mint a faék,ezek már nem ladák és kb csak annyi különbség van a feltöltött és a nem feltöltött között,hogy a turbó-t kellhet felújíttatni,cserélni....és nem kell minden olajcserénél....!
2017. febr. 2. 16:11
 9/13 A kérdező kommentje:

Köszi nektek. Pont, hogy a régebbi FSI-től hallottam, hogy megmegy benne a turbó 150.000 km körül. A TFSI-vel kapcsolatban nem tudok semmit.

Én sem tudom mit vártam a válaszoktól, esetleg tapasztalatot, de inkább külföldi fórumokon olvasgatok. Nagyobb autóból eddig csak dieselem volt/van, benzinesből egy kicsi 1.0-s motoros. Ragaszkodom az A5-höz, majd 2 év múlva is csak az újabbat akarom megvenni. A szervizeléssel kapcsolatban meg lehet hülyeséget mondtam, igazából lényegtelen is.

2017. febr. 2. 16:24
 10/13 anonim ***** válasza:

"a régebbi FSI-től hallottam, hogy megmegy benne a turbó 150.000 km körül. A TFSI-vel kapcsolatban nem tudok semmit. "

Hát el tudom képzelni, hogy van olyan ember, akivel a FSI-ben is kifizettette egy szerelő a turbócserét :)))))

"Helyeseljünk hogy igen,nagyon ügyes vagy hogy feltöltött autót akarsz városba használni? "

Felejtsd már el a szívómotorokat, itt egy 2013-mas autóról van szó.

2017. febr. 2. 17:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!