Tényleg ennyire melléfogtam a dízellel?
Most vettem egy 2007-es Audi A4-est, 2.0-ás dízel motorral. Kezdőként nem erőst tudtam, hogy mi a különbség a dízel és a benzines között. Átvizsgálták alaposan és az autó nagyon jó állapotban van.
Kezdem észrevenni, hogy mindenki hurrog amikor dízelt hall, hogy hamar elromlanak, sokba kerül a szervízelése, szennyezik a környezetet...
Tényleg nagyon melléfogtam? Azon gondolkodom, hogy azért mégis eléggé elterjedtek a dízelek, ez hogyan lehetséges?
Magyar ember két dologtól retteg:
-automata váltó(a világon nincs kényelmesebb dolog)
-dízel autó (nem kell bőgetni a motort, nem üvölt 130-as tempónál, 5 literrel elmegy).
A részecskeszűrőt nem lefalazni kell angyalom, hanem megjavíttatni. Na pont az ilyenek miatt van szidva a dízel mindig.
Benzinessel is lehet halkan menni pályán, csak azt V8-nak hívják és 2x annyit fogyaszt. Beérve a városba 3x. De akinek van rá pénze, nem akadály benzinnel se megoldani.
Automatára ott a pont, marha jó dolog. Félnek tőle, mert szintén a lefalazós barátunk felfogásával használja mindenki és tönkre is mennek olajcsere hiányában stb., innen ered a félelem.
Ezt a cikket mindenképp olvasd el, mielőtt tudtodon kívül beleszaladsz egy méregdrága javításba.
Motorkód alapján könnyen kiderítheted, hogy érintett-e az autód, vagy sem. Érdemes mindenképp ellenőriztetni.
Köszi a válaszokat.
Természetesen nagyon sokmindentől függ, hogy mennyit tart egy autó...főleg, hogyha használtan volt vásárolva. Igyekszek vigyázni rá és megfogadni a tanácsokat a tapasztaltabbaktól.
U.I.
A céges autóm autómataváltós és ha lett volna elég pénzem tuti én is automatát vettem volna. Hihetetlenül kényelmes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!