Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Tényleg ennyire melléfogtam a...

Tényleg ennyire melléfogtam a dízellel?

Figyelt kérdés

Most vettem egy 2007-es Audi A4-est, 2.0-ás dízel motorral. Kezdőként nem erőst tudtam, hogy mi a különbség a dízel és a benzines között. Átvizsgálták alaposan és az autó nagyon jó állapotban van.

Kezdem észrevenni, hogy mindenki hurrog amikor dízelt hall, hogy hamar elromlanak, sokba kerül a szervízelése, szennyezik a környezetet...

Tényleg nagyon melléfogtam? Azon gondolkodom, hogy azért mégis eléggé elterjedtek a dízelek, ez hogyan lehetséges?

2017. jan. 31. 18:12
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Ha jól használod, egyáltalán nem fogtál mellé! Dióhélyban: Hidegen ne huzasd, kerüld a tartós alapjárat környéki fordulatszámot haladás közben, ne padlózz alapjárat körüli fordulatszám esetén, a részecskeszűrőt az első meghibásodás alkalmával szedesd ki, falaztasd le. Én speciel nagyon szeretem a dízel autókat, mert nyomatékosak és keveset fogyasztanak, kis odafigyeléssel (és használt esetén szerencsével) pedig nem olyan vészesen szervízigényesek. Persze rá lehet bfaragni bármivel, de ez egy benzines autónál is fennáll! Aki nem ezt mondja vagy irígykedik a szép audidra, vagy egyáltalán nem ért az autókhoz, vagy szerencsétlen :( Fórumokon, Totalcaron kérdezz inkább erről, itt ugyanis rengeteg 10 éves fogja neked elmagyarázni, hogy miért inkább egy 2.6-os a6-ot ajánl! Szummázva, nem jártál rosszul! (Hozzáteszem dízelből sokkal több éli túl vígan az 500ezer kilómétert mint benzinbő)
2017. jan. 31. 22:10
 12/16 anonim ***** válasza:
Majd az idő eldönti, hogy melléfogtál-e vagy sem. Ha 200 km-es etapokat mész, arra pont a dízel a jobb szerintem (is). Nekem kellemesebb a 130-as tempónál 2500 fordulat körüli gázolajos motorhang, mint egy 4000-en pörgetett benzines.
2017. jan. 31. 23:46
 13/16 anonim ***** válasza:

Magyar ember két dologtól retteg:

-automata váltó(a világon nincs kényelmesebb dolog)

-dízel autó (nem kell bőgetni a motort, nem üvölt 130-as tempónál, 5 literrel elmegy).

2017. febr. 1. 08:49
 14/16 anonim ***** válasza:

A részecskeszűrőt nem lefalazni kell angyalom, hanem megjavíttatni. Na pont az ilyenek miatt van szidva a dízel mindig.

Benzinessel is lehet halkan menni pályán, csak azt V8-nak hívják és 2x annyit fogyaszt. Beérve a városba 3x. De akinek van rá pénze, nem akadály benzinnel se megoldani.

Automatára ott a pont, marha jó dolog. Félnek tőle, mert szintén a lefalazós barátunk felfogásával használja mindenki és tönkre is mennek olajcsere hiányában stb., innen ered a félelem.

2017. febr. 1. 09:34
 15/16 Alex67 ***** válasza:

Ezt a cikket mindenképp olvasd el, mielőtt tudtodon kívül beleszaladsz egy méregdrága javításba.

[link]

Motorkód alapján könnyen kiderítheted, hogy érintett-e az autód, vagy sem. Érdemes mindenképp ellenőriztetni.

2017. febr. 1. 15:15
 16/16 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

Természetesen nagyon sokmindentől függ, hogy mennyit tart egy autó...főleg, hogyha használtan volt vásárolva. Igyekszek vigyázni rá és megfogadni a tanácsokat a tapasztaltabbaktól.

U.I.

A céges autóm autómataváltós és ha lett volna elég pénzem tuti én is automatát vettem volna. Hihetetlenül kényelmes.

2017. febr. 1. 19:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!