Miért gondolják az emberek, hogy benzines autóval azért nehezebb elindulni gáz nélkül mint dízellel, mert nincs benne akkora nyomaték?
"hiszen zárt fojtószeleppel alapjárati benzin és levegő mennyiséggel kell elindulnia"
A gázpedál dísznek van a kocsiban? :D
"mint a dízelnek végtelen mennyiségű levegővel, nem?"
Hallottál már a szívódízelről? Meg úgy alapjáraton egy turbódízel esetében mennyi a töltőnyomás? Az a végtelen levegő már nem is végtelen... :)
Szerintem ez kicsit túl van misztifikálva, ha nem vagy balfütyi akkor a Trabanttól a Rába Steigerig mindennel el tudsz indulni normálisan.
"John_McClane nevű felhasználó válasza:
"hiszen zárt fojtószeleppel alapjárati benzin és levegő mennyiséggel kell elindulnia"
A gázpedál dísznek van a kocsiban? :D "
Írta, hogy GÁZ NÉLKÜL.
"akkor sem fog a benzines úgy indulni, hiszen zárt fojtószeleppel alapjárati benzin és levegő mennyiséggel kell elindulnia"
Ez kb. a 20 éves karburátoros motorokra igaz, a kicsit újabbakon beavatkozik az elektronika, rányit az alapjárati motor és kap egy kicsit több benzint is. A központi befecskendezésű motoroknál meg az alapjárati motor egyből a fojtószelepet nyitogatja.
Ezért van az, hogy simán el lehet indulni egy benzines autóval is anélkül, hogy a gázpedálhoz érnél.
"Én nem tudom mi van, de egy kisebb benzinest gáz nélkül 6 másodpercig kell csúsztatni, hogy nagy nehezen elinduljon gáz nélkül, egy akármilyen dizelt meg 2 másodpercig, és gond nélkül elindul."
Miről beszélsz? Kis szaros 1.2-es benzines Ignissel tanultam, rutinpályán gyakran kellett ezt a gáz nélküli indulást meg haladást csinálni ez volt az úgynevezett "tetümenet", és senkinek nem tartott 6 másodpercig a csúsztatás. Ha ráérzel egy századmásodpercig nem tart tovább az egész mint dízelnél. Ebben igaza van John MCLane-nek, aki érzi az mindkettőnek egyszerű.
5-ös
Tanulóautóknál meg van emelve az alapjárat, hogy ne fulladjanak le olyan könnyen... És amúgy is vannak bizonyos típusok, amelyek nem annyira hajlamosak a fulladásra. De beülnél az 1.2-es Renault kormánya mögé, soha nem indulnál el gáz nélkül, garantálom, csak ha már megszoktad az autót.
"Írta, hogy GÁZ NÉLKÜL."
Jogos, ezt nem figyeltem :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!