Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Tényleg ennyire melléfogtam a...

Tényleg ennyire melléfogtam a dízellel?

Figyelt kérdés

Most vettem egy 2007-es Audi A4-est, 2.0-ás dízel motorral. Kezdőként nem erőst tudtam, hogy mi a különbség a dízel és a benzines között. Átvizsgálták alaposan és az autó nagyon jó állapotban van.

Kezdem észrevenni, hogy mindenki hurrog amikor dízelt hall, hogy hamar elromlanak, sokba kerül a szervízelése, szennyezik a környezetet...

Tényleg nagyon melléfogtam? Azon gondolkodom, hogy azért mégis eléggé elterjedtek a dízelek, ez hogyan lehetséges?

2017. jan. 31. 18:12
1 2
 1/16 Tomcatters ***** válasza:
66%
Hat ha valami elromlik benne tenyleg nem olcso mulattsag a javitasa,de ha volt gazdaja es rendben van,akkor azert nem torvenyszeru,h azert, mert diesel elromlik , nyilvan egy szivo benzinnel kevesebb a rizikó :) főleg ha japán :)
2017. jan. 31. 18:19
 2/16 anonim ***** válasza:

Vannak akik meg odáig vannak érte. Na nem az ilyen relatíve új technikáért, hanem főleg a régebbiekért.

Ha romlik, akkor tényleg hamar tud sokba kerülni. És sok múlik azon, hogy hogyan használod. Na nem mintha egy hasonló lökettérfogatú turbós benzinest annyival olcsóbb lenne javítani, a lényegi eltérés a részecskeszűrő (DPF) meg gyártótól/kiviteltől függően a kettőstömegű lendkerék.

Hogy mi mennyit szennyez egy külön kérdés lehetne magában. :)

Hogy mennyire fogtál mellé? Hát csak városban, pár kilométereket használva (és jellemzően hideg motorral) nem biztos hogy a legjobb lóra tettél. De ha nagyobb távokat mész még akár jó is lehet.

2017. jan. 31. 18:23
 3/16 anonim ***** válasza:

Szerintem csak 2 esetben van előnye a dízelnek. Ha vontatsz, nehéz súlyt cipelsz vagy ha autópályán mész 160-170-el. Autópályán mutatkozik meg nagyobb fogyasztáskülönbség és teherszállításkor is jobb egy dízel.

Normál esetben van kb 2 literes fogyasztáskülönbség a dízel javára de cserében drágább az autó, drágább a szervizelése, bonyolultabb alkatrészekből áll és most még az üzemanyag is drágább valamennyivel.

Tény hogy az audinál a dízel népszerűbb tehát ha benzinest akarsz venni használtan akkor nehezebb találni, ha meg később eladnád akkor vevőt találsz nehezebben.

Amerikában pl nem használnak dízel személyautókat mert nincs is, nem is hiányzik nekik. A ford F150-esbe is majd csak jövőre kerül dízel. A nagyobb truckokban van csak dízel motor.

2017. jan. 31. 18:24
 4/16 anonim ***** válasza:
most ne azert, de egy 2007-es Audi A4-es szervizelese alapbol nem lesz olcso, ha minosegi autot akarsz, es ez fuggetlen attol, hogy benzin vagy dizel. En nem tudom nekem eddig volt mindket fajat autom, a dizelesekhez (mindketto ford focus volt) a kotelezo szervizeken kivul az eg vilagon nem kellett mast csinaltatni.
2017. jan. 31. 18:36
 5/16 A kérdező kommentje:

Természetesen tisztában voltam vele, hogy az Audit fenntartani költségesebb mint pl. egy Skodat.

Nem használom városban mivel van ingyenes buszbérletem. Mivel nem a szülővárosomban lakok az autóval szoktam hazamenni (200km) és ezen kívül elég sokat kirándulok.

2017. jan. 31. 18:43
 6/16 anonim ***** válasza:

Nem fogtál mellé, a dízelek kicsit érzékenyebbek, drágább javítani, mert több sallang van bennük, de ha jó gazdája volt és te is odafigyelsz rá nem igazán futhatsz bele gondba vagy ha igen akkor abba ugyanúgy belefuthatsz benzinesben is. És amúgy is egyre kevesebb a sima egyszerű benzines motor is, szóval pár év és olyan mindegy melyik lesz, egyformán drága lesz őket javítani.

Az új passatot 2014 óta nem is árulják szívóbenzinnel már.

A korom miatt kicsit problémásak, de ha nem iktatod ki a szűrőit hanem időben megcsináltatod, akkor rendben vagy. Sokan kiiktatják meg leszarják, innen ered a nagy utálat feléjük.

Azért elterjedtek, mert jók a dízelek, csak az emberi trehányság ezt is jól elkúrta, mármint a közismeretét. Európában/nálunk is a kocsik fele dízel nagyjából, Amerikában is 30%-uk már dízel körülbelül. A nagyobb testű autókból, mint pl. a Passat is, kimagaslóan sok a dízel, egyszerűen azért mert ekkora tömeget nagy távon a dízel sokkal gazdaságosabban tud vinni, ha meg épp városba téved sokkal dinamikusabb egy benzinesnél (kivéve nagyobb TSIvel, de most ebbe ne menjünk bele).

Az hogy valaki ezzel jár napi szinten boltba feleslegesen, az megint más tészta persze...

2017. jan. 31. 18:50
 7/16 anonim ***** válasza:
0%
Majd megtudod a traktor átkát..
2017. jan. 31. 19:24
 8/16 anonim ***** válasza:
hat nem tudom, nekem egy benzinessel fel ev alatt tobb gondom volt, mint 2 dizelessel 5 ev alatt :D
2017. jan. 31. 19:28
 9/16 anonim ***** válasza:

Az hogy mennyire fogsz mellé egy dízellel egy szívó benzinnel szemben,az sokáig vitatható,és sok körülménytől függ.

Viszont a 2.0-s motorral tényleg melléfogtál.

Ha használod évi 30 ezer kilométert legalább,akkor megéri a jó dízel anyagilag.

2017. jan. 31. 19:40
 10/16 anonim ***** válasza:

Nem fogott mellé, csak meg kell nézetni a tipikus hibáit és ha rendben van akkor ugyanolyan jó, mint az 1.9-es elpusztíthatatlanság szobra.

Olajszivattyú hajtással volt gond durván, az injektorokkal volt gond kicsit, meg talán a feszítővel, de az lehet másik motoruknál, ki a franc tud ennyit megjegyezni fejből. Utána kell nézni, de jobb szerelő rögtön ezzel kezdi.

2017. jan. 31. 20:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!