Alfa romeo-sok vélemény?
Beleszerettem egy alfa 147-esbe. Olvasgattam utána, és azt írták a futómű nem nagyon bírja a magyar utakat. Ezen kívül van még tipus hibája? Illetve valamiféleképp nem lehet orvosolni a futómű dolgot?
Válaszokat előre is köszönöm!
Valóban nem bírja, nem ezekre a sz*r utakra lettek tervezve. Árban annyira nem vészes a dolog azért, kb. 40-45-ért már kapsz egy szett lengőkart, ami tartalmazza az első 2 alsót és 2 felsőt.
Nem minden Alfa kényes, valakinek 1-2 év alatt semmi sem jön elő, valakinek pedig rendszeresen. Nagyban függ attól, hogyan volt karbantartva az előző tulaj által. Ezért pl kereskedésben nem vennék, mert nem tudod az előéletét.
De ha beleszerettél, már úgysem tudod lebeszélni magad, szóval csak idő kérdése, hogy mikor veszed meg. :) Velem is így volt, kár tagadni. :D
Ugyanaz az elso futomuve mint a 156-osnak, csak a 156-os kicsit nehezebb es meg jobban eszi a futomuvet a katyus ut.
En ket eve csereltem az elottem szolo altal emlitett 40 parezer forintos keszletre, de mar nyoszorog, hala a katyus utaknak. A megoldas sokak szerint a gyari minosegu TRW lengokarok, de azoknak darabja 40 korul van. Amire meg erdemes figyelni, az a TS motorok. Kenyesek az olajra, csak jo minoseguvel erdemes hasznalni es azt is rendszeresen cserelni. A vezerlest is aranylag surun (60ekm) kell cserelni, mert hajlamos szakadni. A vezerlesmodosito is kiszottyosodik idovel. Ha kerrego dizel hangja van a TS-nek, akkor vezerles cserekor +40eFt a vezerlesmodosito...
A dizelek jok (ha nincs bennuk csillio kilometer).
A futóműve nem rossz, hanem feszes és összetett, ezért megy tönkre hamar rossz úttól, és drága a cseréje. Pont mint egy Audinál, vagy akár egy Passatnál.
Nem is itt van a baj, hanem az Alfáknál elég nagy gond van/volt az anyagminőséggel, elektromos cuccokkal, és az idétlen műszaki megoldásokkal, amik vagy komoly hibákhoz vezetnek, vagy nagyon nehézzé teszik a szerelhetőséget. Sajnos, pedig amúgy az Alfák nagyon-nagyon jó autók lennének. De olyan olcsón adják őket, hogy szerintem így is megéri.
Akkor gondolom a föld utakat sem nagyon kedveli. Ahol lakok nincs közművesítve a terület és föld út van. A minősége nem túl vészes.
Az még hamarabb szétenné a futóművet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!