Olajnyomás - kritikus hiba - mi a teendő?
1 éve történt, hogy elkezdett vacakolni az olajjal az autó.
Véletlenszerűen írogatta ki azt, hogy kevés az olaj (hol sárgával hol NAGY PIROSSAL), valamint hogy olajnyomás.
Aztán egy szerelő úriember lecserélte az olajszintjelzőt, kicsit fájdalmas volt, 22-e forint volt.
Továbbra is fennállt a hiba, de nagyon véletlenszerűen jött elő, volt, hogy 1000 kilométert mentem városi és autopályás közlekedésen és nem jött elő, de volt hogy autopályán többször is.
Hosszú idő telt el és tegnap újra tapasztaltam a hibát : [link] (nem saját fotó).
Ha megállítom az autót, majd újra beindítom, akkor eltűnik. De lehet ,hogy utána újra megjelenik, véletlensznerű
Az a kérdésem, hogy mi lehet a gond?
Ahhoz a szerelőhöz aki kicserélte a szintjelzőt, nem szeretnék fordulni, mivel a porlasztó fészket is kicserélte és nehezen jön ki belőle a nívópálca (enyhén rángatni kell , fordítani rajta). Nem csak én vagyok béna, egy másik szerelő is nézte és mondta, hogy nem belevalót raktak oda.
Ezek a legrosszabb hibák, valami vagy dögöljön be, vagy ne okozzon jelzést, ha valami csak időszakos nehéz kiszűrni a hiba tényleges okát+ ha tényleg bejön az olajnyomás hiba tönkre mehet a kocsi.
22 ezerért azt már tudod, hogy nem az olajszintjelző a hibás.
Valószínűleg pontakt hibás valamelyik vezeték vagy csatlakozó amit nehéz kikeresni és nem szeretnek a szerelők ilyennel tökölni.Figyeld azért az olajszintet nehogy egyszer az legyen a hiba tényleges oka és beálljon a motor. Ezen kívül csak a csatlakozókat tudod végig nézni, megszorítani, megcsiszolni, vagy kontakt sprézni.
Egy éve járkálsz "olajnyomás hiba" jelzéssel? Laza gyerek vagy, csak azt nem értem, hogy miért egy 2013-as fotóval illusztrálod? :D
Hogy az utolsó kérdésedre is válaszoljak:
az olajnyomás méréshez, olajnyomás mérő óra szükséges.
/hitted volna?/ ;)
Különben teljesen mindegy, hogy mi kell hozzá, mivel azt írtad, nem emlékszel rá.
Kedves #6-os válaszoló?
Nem teljesen mindegy hogy mikori a fotó? Lehet az 10 éves is, mivel az autó is öregebb! Írtam hogy nem saját fotó!
Tipikus magyar hozzáállás, beszólni a másiknak ahelyett hogy segítenél.
Nem járkálok 1 éve úgy, mert volt olyan hogy kiírta, de volt olyan hogy kétezer kilométert lementem és meg sem nyikkant!
Azóta másik szerelőhöz is voltam, azt mondta, hogy elektronikai hiba, ne foglalkozzak vele...
Infók azoknak, akik esetleg még segíteni akarnak:
-> 350 kilométert megtettem, autópályán nagy részét, nagyjából végig jelezte a hibát, ahogy mentem
-> visszafelé 3 napra rá, ugyanezt a távot megtettem visszafelé, legalább olyan fordulatszámon és sebességgel, nullaszor jelezte ki a hibát, problémamentes volt az út
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!