Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hibrid autókba van motor?

Hibrid autókba van motor?

Figyelt kérdés

Szeretnék egy hibrid autót, napi 300 km-t mennék vele úgy, hogy Pest belvárost is érinteném. De nem tudom, hogy ezek a hibridek benzinnel vagy elektromosan működnek. Toyota Priusra gondoltam kb. 1.5 től 2.5 m ig. Van ezekbe olyan aksi ami akár 400 forint is lehet? Egy srác nekem azt mondta anno, hogy 400 ezer egy aksi amit kb. 150 ezrenként cserélni kell. Nos, egy ilyen idős autó mint a Prius még bírná a nagy igénybevételt ?

Most egy Swiftem van, régi, ő bírja a strapát, azért nem cseréltem le eddig, de én is védeni szeretném a környezetem, de nem sok pénzem van.

2017. jan. 24. 17:03
 1/5 A kérdező kommentje:
Tesóm mondta, hogy tudna segíteni elektorom autóba, de az kb. 120 km-t bír.
2017. jan. 24. 17:04
 2/5 A kérdező kommentje:
Ezekre lehet kapni zöld rendszámot ? Van egy lakó az utcába, képes inkább fizetni a parkolásért minthogy vegyen zöld rendszámot a Priusára... vagy nem lehet Priusra zöld rendszám? Mert nagyon fizetni se akarok a parkolásért.
2017. jan. 24. 17:08
 3/5 anonim ***** válasza:
Már mitől ne lenne? :) Van benne egy villanymotor és egy belsőégésű is. Ettől hibrid. Általában benzines. Amíg bírja az akksi és egy bizonyos tempó alat haladsz, addig a villanymotor hajt, majd pedig átvált a benzinesre. Az akksi valóban drága. A prius amúgy baromi jó lehet városban.
2017. jan. 24. 17:09
 4/5 anonim ***** válasza:
Lehet rá zöld rendszámot váltani, de pénzbe kerül. Erről viszont már nem tudok többet.
2017. jan. 24. 17:10
 5/5 Donald J. Trump ***** válasza:
100%

Csak plug-in hybridre lehet zöld rendszámot kérni, aminek az akksiját hálózatról is töltheted. Nem minden hibrid autó plug-in, sőt, a többség nem az, a Toyoták közül sem.

A Prius annyiból különleges jószág, hogy 2 elektromotor és 1 Atkins-ciklusú belsőégésű motor van benne, de ezek közül a közvetlen hajtást csak az egyik villanymotor látja el, a többi segédhajtást biztosít. A hajtáslánca bonyolult, de eddig ez bizonyult a legmegbízhatóbbnak is a hibridek közül, taxisok is előszeretettel vásárolják. Akksi élettartama inkább időben mérhető (8-10 év), sem mint kilométerben, legfeljebb nagyon extrém használat mellett tudsz annyi ciklust belerakni, hogy a feltöltéstől/lemerüléstől használódjon el.

2017. jan. 24. 17:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!