Hibrid autókba van motor?
Szeretnék egy hibrid autót, napi 300 km-t mennék vele úgy, hogy Pest belvárost is érinteném. De nem tudom, hogy ezek a hibridek benzinnel vagy elektromosan működnek. Toyota Priusra gondoltam kb. 1.5 től 2.5 m ig. Van ezekbe olyan aksi ami akár 400 forint is lehet? Egy srác nekem azt mondta anno, hogy 400 ezer egy aksi amit kb. 150 ezrenként cserélni kell. Nos, egy ilyen idős autó mint a Prius még bírná a nagy igénybevételt ?
Most egy Swiftem van, régi, ő bírja a strapát, azért nem cseréltem le eddig, de én is védeni szeretném a környezetem, de nem sok pénzem van.
Csak plug-in hybridre lehet zöld rendszámot kérni, aminek az akksiját hálózatról is töltheted. Nem minden hibrid autó plug-in, sőt, a többség nem az, a Toyoták közül sem.
A Prius annyiból különleges jószág, hogy 2 elektromotor és 1 Atkins-ciklusú belsőégésű motor van benne, de ezek közül a közvetlen hajtást csak az egyik villanymotor látja el, a többi segédhajtást biztosít. A hajtáslánca bonyolult, de eddig ez bizonyult a legmegbízhatóbbnak is a hibridek közül, taxisok is előszeretettel vásárolják. Akksi élettartama inkább időben mérhető (8-10 év), sem mint kilométerben, legfeljebb nagyon extrém használat mellett tudsz annyi ciklust belerakni, hogy a feltöltéstől/lemerüléstől használódjon el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!