1 Liter olaj soknak számít körülbelül 7 ezer kilométer alatt?
"nekem 2001 es swift em van kb 10 ezret megyek olajcserétől olajcseréig.
kb 2 deci olaj fogy..."
Ja, mert a fele benzin :)
Sok.
2005-ös Opelem van, 267.000km-rel. Rendszeresen autópályán ingázok több száz km-eket. 15.000km-enként cserélek olajat. Ennyi alatt rátölteni még soha nem kellett.
De a kezelési útmutató szerint a megengedett olajfogyasztás 0,7liter/1000km. Nem elírás!
Tehát az Opel szerint az normális, hogy 15.000km alatt 10,5 liter olajat töltöget valaki bele.
A korai ecotec motoros Opelek konkrétan új koruktól kezdve zabálták az olajat. 1000 km alatt 2-3 deci fogyásig még nem hiba, hanem tulajdonság (magyarul: gyárilag sz*r).
A régi nyolcszelepes Opel motorok a világból kimentek, minimális olajfogyaszással (egy csereperiódus alatt fél liter).
A motor illesztési hézagaitól, állapotától, használati módjától függ, és az olaj viszkozitásától.
Pl. előírt olajból nem érzékelhetően fogyasztó motorból ~ vékonyabb olaj 3-4 dl hiányzott 4000 km után. Azaz belefér a normálisba is, adott esetben.
1 liter 7 ezer kilométeren az szinte semmi.
És az sem feltétlen igaz,hogy amelyik motor csipegeti az olajat,annak már kompressziója sincs.
Nekem 1L/500km volt az olajfogyasztásom,mégis mind a 6 hengerben megvolt a 10bar legalább.
Amikor naponta töltögeted az olajat,meg a 150km-es autópályás út felénél megállsz pihenőt tartani hogy ellenőrizd a szintet,na az az olajfogyasztás.
G astrám van 1.4-es 16 szelep. Forgatom mint állat én is húzogatom 160-170-ig, és valahogy 10 ezer km alatt csak egy rublika tűnik el a nívóról. Mégis hogy lehet? Ecotec motor 😄
Az egy rublika az 2 dl olajat jelent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!