Hogyan tudhatom meg hogy mikor kell olajat cserélni a kocsimba már elég rég volt a legutobbi?
Mindegy mikor cseréltél, most cserélsz, és tudod, hogy egy év múlva ugyanekkor kell cserélni.
De ha nagyon izgat az olaj minősége, akkor a nívópálcáról csöppents néhány cseppet egy fehér, sima papírra..nem árt, ha nedvszívó.
vársz öt-tíz percet, és meglátod az eredményt. Ha totálisan fekete kört látsz, akkor csere azonnal, ha van némi világos holdudvar is a fekete mag körül, akkor pár hét még belefér.
"Mindegy mikor cseréltél, most cserélsz, és tudod, hogy egy év múlva ugyanekkor kell cserélni. "
Azért ez nem feltétlen van így.
Én havi 1200 km-t megyek minimum, mert ingázok a munkahelyemre. Szóval az én swiftem nem biztos, hogy díjazná, ha kivárnám az 1 évet (hiába jó minőségű olajat teszek bele.)
Szóval kérdező cserélj most, és írd fel a km óra állást, így már tudni fogod legközelebb, mikor érdemes cserélned.
Szia!
A jármű gépkönyve tartalmazza az erre vonatkozó előírást.
Ha megadod a pontos adatokat, segítek, ha esetleg nincs gépkönyv.
Az Ignis-nél emlékeim szerint 15000 km-es/12 hónapos csereperiódus az előírás.
Ha ez érzetre sincs meg, vagy tudod, hogy az elmúlt évben nem volt olajcsere, akkor minél hamarabb csináltass egy olajcserét. Írd fel a dátumot és a kilométert és mostantól légy gondosabb gazda. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!