Egy Audi A8 3. 0 Tdi-nél az olaj körübelül hány kilométer után lesz üzemihőfokon?
"Durván 2x annyi km alatt mint amennyi alatt a víz bemelegedik."
Nem tudom pontosan hogy működik a felmelegedési folyamat, de én arra tenném a pénzem, hogy közel azonos időben melegednek fel. Az olajat fűti a turbófeltöltő is ( ahogy a vizet is ), a blokk együtt melegszik az olajjal ugyanúgy ahogy a vízzel is, nem ? Ha van külön olajhűtő akkor annyival marad csak le az olaj - szerintem. Bár ez csak a saját elméletem :D
Nem írtál évjáratot, ennek függvényében:
Ha nem túl öreg a kocsi, akkor a fedélzeti számítógéppel kiíratható az olajhőfok.
Szerencsés esetben megtalálod a kocsi menüjében, kevésbe szerencsés esetben autovillamossági szoftverésszel beállíttatod, hogy ezt is írja ki (ha alkalmas rá az autód).
Egyéként tippre én azt mondanám, hogy 15-20 km (arra alapozva, hogy a saját Octavia 1.6 CRTDI-m kiírt olajhőmérséklete is csak 15 km után lépi át a 90 °C-t)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!