Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mitől van, hogy nem veszi be...

Mitől van, hogy nem veszi be a hatramentetet a kocsi, csak mintha daralna a fogaskereket?

Figyelt kérdés

1 ideje ezt csinalja,elotte 1x sem.

NEztem beteszem hatraba,tolatolampa kigyullad,valtogombon az R betu is ahogy kell.

Ahogy raengedem a kuplungot az a tipikus hang amikor mintha nem lenne beteve es daralna a fogakat.

Pedig ahogy kell beloktem a fokozatba,az ellenallason is atesett,ahogy mindig.

De mostanaban,van hogy minden arra utal hogy beveszi,s nem,csak mintha daralna.

Valtoolaj rendeszeresen cserelve.

Nalunk van uj kora ota,csak en vezettem,ilyet meg nem produkalt.

egy 2004-es C 220 mercirol van szo.

A 2.2-es cdi motoros,manual kiadas

2017. jan. 19. 07:18
 1/7 anonim ***** válasza:

Hideg az olaj, nem segíti a beváltást.

A váltórudazatban lévő szilentek megkohattak, lötyögősebbek lettek, esetleg utánállítás segít.

2017. jan. 19. 07:32
 2/7 anonim ***** válasza:
Ha úgy érzed, nincs jól bent, vedd ki üresbe, kuplungolj rá még kettőt gyors egymásutánban, és a harmadik kuplungoláskor HATÁROZOTTAN "b@$zd be" rükvercbe. Ez nekem az opelomon jó ideje így van (25 éves az autó), a peugeot 307sw-nken is így volt már a vége felé. Valami kikopott, valószínűleg a váltórudazat körül, de nem tuti. Lehet nem old rendesen a kuplung. Nincs nagyon megkopva? Nem fog túl magasan?
2017. jan. 19. 07:57
 3/7 anonim ***** válasza:
Ehhez a kuplungnak nincs köze, Ahogy irják valami kikopott, fellazult és ezért nem megy össze a fogaskerék.
2017. jan. 19. 08:34
 4/7 anonim ***** válasza:
kuplung nem emel ki rendesen attól is lehet vagy szinkrongyűrűk
2017. jan. 19. 11:14
 5/7 anonim ***** válasza:
Vagy rakd 1-be, aztán utána rögtön R-be, így nekem menni szokott. Ha így se, akkor mozdíts meg egy picit 1-ben az autót előre és utána biztosan venni fogja.
2017. jan. 19. 11:23
 6/7 anonim ***** válasza:

Hátramenet sok autóban nem szinkronizált.

De télen lehet a hideg olaj. Ha kuplung baja lenne akkor a többiben is recsegne.

2017. jan. 19. 12:13
 7/7 A kérdező kommentje:

Meleg motornál is csinálja...

Amikor hazaérek munkából (30km) akkor is "nyugodt" szívvel.

2017. jan. 19. 14:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!