Autot szeretnek vasarolni. Az elso sajat kis automat. Nincsenek nagy igenyeim, de nem szeretnek tulzasokba se esni. Milyen kocsi legyen?
Mindennap van egy ilyen kérdés! Kár ezért mindig új topicot nyitni,mikor ott a kereső! Csak az utóbbi 3 napban volt vagy 5 ilyen kérdés!!
De kimásolom egy kommentemet azért,hogy legyen valami értelme is a mostani hozzászólásomnak!
"Hali!
Ha visszanézed az elmúlt napok/hetek/hónapok ilyen kérdéseit,akkor Te is láthatod,hogy még mindig az alábbiak az ajánlott autók:
- Suzuki Swift
- Opel Astra F/G
- Opel Corsa B
Nos, általában ezeket szokás ajánlani!
Én még hozzátenném a Peugeot 106/Citroen Saxo párost is az 1.5 Dezső motorral,mert ezek sem túl problémásak és elég jó a fogyasztásuk, és kevésbé rohadnak! (Persze van ezeken is!) :) "
Furcsa az indoklásod, mert akinek nincsenek nagy igényei, az bizonyára nem is fog túlzásokba esni.
/szerintem/ ;)
Mint már írták, olyant, ami ránézésre egyből tetszik. Tehát a forma, a szín. Ezekből válogass. Rohad-e,benzines, legalább egy éves műszakija legyen,az eredetvizsgát is te csináltasd. ne legyen túl pici(mint egy Micra), lehetőleg 80 LE körül.
Először a neten nézz körül, aztán a telepeken.
Csak hótiszta okmányokkal, mert bármi süket duma után fennáll a bukta lehetősége.
autót vissza nem vesznek.
Nagy igény nélkül bármi lehet és ami job állapotú, így kár szűkíteni a kört!
Veterán 2T trabanttól egy dízel citroenen át a SELmerciig bármit kifoghatsz!
Átkellene gondolni, hogy:
-mennyit tudsz tankolni?
-rövid v. hosszú távok?
-mennyi csomag?
-1,2,4,5fő?
-utazó tempo?(pl. sok autópálya)
-parkolás(városi használat)
-kényelem(automata v kézi, egyéb extrák)
-biztonság(abs,asr,soklégzsák,stb.)
-feeling(cabrio, sportautó, terepjáró, stb.)
Vásárláskor meg csak szerelővel! Mikor elhívnak autótnézni nem egyszer a tizedik kinézett kocsi után mondok csak igent rá! Annyi lom van irreális áron!
Jah és mindenféle legenda szerint nem csak kereskedőknél! Kereskedő drágább az oké, de sokszor ott is van jó vétel és sokszor a magán eladó is átakar verni!!!!
"Hirdetőt felhívtam, hozza el nekem az autót- nem 20 km-t kellett vele jönnie- akkor, ha megtekintés után is tetszik még, alku nélkül megveszem. Elhozta. Ez már garancia volt arra, hogy vállalható vasat veszek. "
1. ilyeneknek mondom a telefonba: Szia, viszlát.
(volt amikor elutaztam 200km re potyára, mostani autóm 80km távról vettem)
2. elviszem 100kmre akkor odavissza 200km ez 20l benzin, hogy jutok haza? oda a fél napom? mi van ha mégse veszi meg?
3. mi van ha elviszi és te vevőként olyat látsz ami közel 1mFt kiadás? Pl. kell 4db új lengéscsillapító EDC vezérelt autóba? Okádja az olajat, hullámzik az EDC vezérlés de jön-megy, lehet laikus elsőre ki se szúrja, ha kezdeti a hiba még szakember se max próbapadon lemérve látod nem 90-95% a gátló hanem 65-70%, közben 1db lengéscsillapító 250eFt/db és tengelyenként párba illik cserélni és ha a bal első meg jobb hátsó kuka kapásból 4db
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!