Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kocsit szeretnék venni,...

Kocsit szeretnék venni, mennyi pénzbe fog kerülni minden?

Figyelt kérdés

Úgy értem, hogy pl a kocsi legyen 500.ezer...

Átíratás mennyi?

Aztán havonta mit kell rákölteni...gondolom a tankolás, de ezen kivül?

Kell kötelező biztosítás? Mennyi a legolcsóbb?

Stb, ilyenekre gondoltam!

Köszönöm :)

2017. jan. 14. 10:25
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
0%

Bocs, de aki ennyire tájékozatlan, az ne vegyen kocsit. Az átírás köbcenti függő. Szíjak, olajak cseréje. Eredetvizsga, esetleg műszaki, biztosítás.

Nem kell kötelező biztosítás, hiszen azért kötelező a neve, mert nem kell. :-) Legyen még vagy 300 ezer a vételár mellé, és akkor még nem volt komoly javítás.

2017. jan. 14. 10:29
 2/19 anonim ***** válasza:

Miért ne vegyen az kocsit aki ezeket nem tudja ? Lehet most kezdett el nézelődni csak és érdeklődni a témában ... Én a saját esetemet tudom leírni kb 2 hónapja vettem az első autómat (Opel astra F 1.4)

Az autó ára : 380 000

A nevemre írás : 50 000

negyedéves biztosítás : 10 000

Első tankolás (mert tuti üres tankkal kapod) : 10 000

kötelező szerviz (vezérlés szűrők olaj ) : 65 000

4 darab téli gumi : 28 000 ft (ezek használtak de jó minőségűek)

Kényelmi szervizem : (kézifékem nekem gyenge volt, műszerfalat átszíneztem, kipufogó bilincs csere vagy mi a szösz volt) : 20 000

Ez 563 ezer forint és én egy jó állapotú autót tudtam találni . Egy jó tanács ha fiatal vagy és még nem dolgozol inkább vedd a szüleid nevére az autót mert olcsóbb a biztosítás ! Igaz nem nő a bónuszod de még mindig jobb mintha nem tudnád fizetni a biztosítást !

2017. jan. 14. 10:37
 3/19 anonim ***** válasza:
A szervízre márka/típus nélkül nem lehet írni semmit. Nem mindegy hogy egy 500ezer ft os Suzuki swift ami komolyabb javítás csere sbis megvan 50 ből, vagy egy 500ezer ft os leharcolt bmw... Kötelező kell e? jah, kell sőt, kötelező!
2017. jan. 14. 10:50
 4/19 anonim ***** válasza:

"Bocs, de aki ennyire tájékozatlan, az ne vegyen kocsit."

Nyilván minden autótulajdonos az anyatejből szopta ki ezeket az infókat... Azt meg inkább nem is mondom, hogy ez egy olyan oldal, ahol kérdéseket lehet feltenni....

2017. jan. 14. 10:52
 5/19 anonim ***** válasza:

Az első se százas.

Valahol el kell kezdeni, talán.

Egyébként leírom, hogy kb mivel számolj, nekem így jött ki:

35 ezer volt az éves biztosításom(ez sok mindentől függ, de mivel első autó tuti "magas" díjakkal indulsz majd)

15 ezer volt a súlyadó, 1,4 90 Le autó

Kétévente kell vinned műszakira, ami 20 ezer, 25, ha mást bízol meg.

Szal egy évre 10 ezer.

Ez már így 60 ezer. Nekem egy olajcsere, szűrőkkel kb 15 ezer volt.

Ha mész a kocsival egy évben egyszer simán összejön.

Szal 75 ezer.

Emellé ha nincs saját felnid felszerelve gumikkal, akkor 12 ezer a csere, mert 1500 darabja, de ugye egy évben kétszer kell(tavasszal meg késő ősszel).

Ez már 87 ezer.

Akkor egy 10 ezer simán elmegy apróságra, szal ablakmosó, mosás, fagyálló, olaj bla bla bla

Szal alsó hangon évi 100 ezer egy átlagos autó rendbentartása.

És akkor még se kopóalkatrész, se egyéb nem ment ki benne.

2017. jan. 14. 10:53
 6/19 anonim ***** válasza:
A vásárlás körüli költségeket a típus függvényében lehet meghatározni, mindenre van kalkulátor. A kötelezőnek az a neve, hogy KÖTELEZŐ, ezért értelemszerűen fizetni kell mindenképpen. Ez ismét autó és tulajfüggő, szintén kalkulátor. Megvétel után első szerviz, meg amit a szerelő talál rajta egy nagyobb összeg, ami szintén típus és állapotfüggő, utána 10-15.000 km-enként olaj és szűrőcsere, 60-90.000 km-enkét vezérlés, meg ami előjön rajta. Ezeket tippelni sem lehet a típus futott km, állapot stb stb függvényében, ahogy a gumikat sem pl.
2017. jan. 14. 10:55
 7/19 anonim ***** válasza:

" Legyen még vagy 300 ezer a vételár mellé, és akkor még nem volt komoly javítás."

Ugyan ki az aki félretesz még 300-at az 500 ezres kocsi mellé az egyéb költségekre?

Én 500ért vettem 2 éve a kocsimat. Az átírást ki tudod előre számolni, nekem olyan 40-50 körül volt. A biztosítást is ki tudod számolni kalkulátorral hogy beírod az adataidat, a választott kocsi adatait és kiadja hogy mennyiért tudsz biztosítást kötni. Az enyémre évente kb 27.000ft.

Olajcsere, vezérműszíj csere, stb akkor kell ha nem volt kicserélve mostanában. Ha tudja neked bizonyítani az eladó vagy hiszel neki hogy ezeket túlesett a kocsi mostanában akkor nincs vele gondod egy ideig.

Ez nem oylan hogy havonta x összeget rá kell költeni. Lehet hogy fél évig semmi baja , után ráköltesz 40-et, aztán jön a tél és veszel téligumikat 60ért. Viszont a gumi egyszeri kiadás kb 5-6 évente, kivétel ha defektet kapsz.

Én a 2 év alatt úgy 300.000-et költöttem rá + adó+ benzin+ biztosítás. És ez a 300 nem volt még a zsebembe mikor kocsit vettem hanem mindig mikor esedékes volt akkor vettem gumikat, ha elromlott valami akkor javíttattam , gyertyát cseréltem, olajat, szűrőt, stb.

Ha a 300hoz hozzáadok 2 év biztosítást meg 2 év súlyadót, a műszakit akkor durván egy 100-ast hozzáadhatok.

Ezt leosztom 24 hónappal és az jön ki hogy havonta 16.000ft ment el a tankoláson kívül.

Persze ez lehetne olcsóbb is ha úgy adják el a kocsit nekem hogy nem kell új téligumit vennem rá és megpadkázva sincs az alufelni.

Számíthatsz arra hogy hagy némi kívánnivalót maga után egy használt autó mert senki se akar már rá költeni mielőtt eladja de annyit akar érte kapni mintha költségmentes állapotú lenne.

2017. jan. 14. 11:17
 8/19 anonim ***** válasza:
És nincs egy ismerőse, akitől megkérdezné. Kell-e kötelező??? Anyám, borogass!
2017. jan. 14. 11:18
 9/19 A kérdező kommentje:

köszönöm a kedves válaszokat :)

#1..inkább ne is mondj semmit, szerintem te se vagy okosabb, mint amilyennek hiszed magad. rossz helyre jöttél kötekedni. ;)

már dolgozom, de a bérlet se valami olcsó, ezért gondolkozom kocsin. :)

szép napot!

23 L

2017. jan. 14. 13:26
 10/19 petizacc ***** válasza:

Beszarok :D

Kell-e kötelező?

Nem bzdmeg! XD

2017. jan. 14. 13:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!