Ti mennyi ideig szoktátok melegíteni az autót indulás
előtt?
Figyelt kérdés
Sok helyen olvastam, mindenki mást ír.. Valaki szerint ha 30mp-nel tobbet melegitem, tonkre teszem egy ido utan a motort, mas meg az ellenkezojet mondja..
Nem szeretek fagyoskodni, beindítom és indulok. Nem is igényi az autó beindítom -20 fokban is beáll 900-ra az alapjárat.
Indulás után finoman megyek párszáz métert, aztán ahogy kifordulok a főútra már adok rá nagyobb terhelést 60 ig felgyorsítok hogy dolgozzon a motor, de 2500 fölé nem megyek a fordulattal.
Ilyenkor már elkezd langyosat fújni.
Cigi beleférne 2 perc, de mint írtam nem szeretek fagyoskodni, lefagyna az ujjam, inkább az autóba gyújtok rá ha már bemelegedett.
2017. jan. 13. 00:45
12/20 anonim válasza:
Muszaki szempontbol semmi ertelme alapjaraton jaratni. Beulsz, inditasz, bekotod a biztonsagi ovet (azalatt a par masodperc alatt stabilizalodik a kenes) es mehetsz kis terhelesen.
Ez a legjobb a motornak.
Nyilvan kenyelmi szempontbol lehet melegiteni, de tudni kell hogy az nem jo.
A kocsonyas olaj teorian meg jot rohogtem, koszonom.
2017. jan. 13. 07:15
13/20 anonim válasza:
Gyújtást ráadom, megvárom, míg az izzító ikon kialszik, várok még 5 másodpercet, beindítom a motort, várok 20-30 másodpercet és indulok. Míg az olaj el nem éri a minimum 85 fokot, tatás tempóval közlekedek. Ennyi.
2017. jan. 13. 07:35
14/20 anonim válasza:
1-2 perc.
2017. jan. 13. 09:12
15/20 anonim válasza:
M550D
2017. jan. 13. 09:32
16/20 veterán vas válasza:
Beindítom, kigurulok a garázs elé. Amíg bezárom az ajtót, addig ketyeg alapjáraton, azután indulok. Kb. egy perc. Nem tudom, mennyire respektálták az eddigi autóim ezt a megoldást, de nálam mindig is így zajlott a reggeli indulás.
Eddig még egyik sem panaszkodott. ;)
2017. jan. 13. 10:08
17/20 anonim válasza:
Beindítom. Kinyitom.a garázs msik felét is. Kiállok az udvarba. Becsukom a garázst. Kinyitom a kaput. Kiállok a kapu elé. Becsukom a kaput és megyek. Garázsban max 2 percet jár.
2017. jan. 13. 15:30
18/20 anonim válasza:
Ja és benzines autó. Csörög hidegen rendesen. 2 percnél kezd kisimulni a hangja.
2017. jan. 13. 15:31
19/20 anonim válasza:
Nekem fűtött garázsom van. Beindítom a kocsit, közben rágyújtok, kinyitom a garázst, a kaput, addig elszívom a cigit, ez 3-4 perc. Beülök, kiállok, utánna bezárom a garázst, a kaput, és elindulok. Egy jó hosszú utcán kell végigmennem, mire kiérek az útra, addig 2-be végig megyek vele, aztán a pálya felhajtóig kíméletes gyorsításokkal megyek. Mire felhajtok a pályára, addigra eléri az üzemi hőfokot. Onnan már lehet neki nyomni. Amugy dízel autóm van.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!