Mit ajánlotok 500. 000Ft alatt?
16 éves vagyok és most gyűlt össze annyi pénz hogy tudjak venni egy autót ! Max picit többet rá tudok szánni de a többi kell a tuningolására :D
Olyanra gondoltam hogy gyárilag több mint 130 paci :D
Aki tud ajánlani valamit az privit is irhat főleg prifit az aki nagyon ért a tuningoláshoz :D
Hát elmondom neked mikor kisseb voltam minden pénzt amit kaptam féretettem és 15 éves elmentem apám haverjához dolgozni !
Minden nap dolgoztam ! Apámnak az autóját vezetgettem néha néha (mellettem ült ) szóval van pici tapasztalat az autója egy Audi TT
Értem,szóval tegyük fel van 450 ezred.
Viszont 3 havonta 20 ezer biztosítás,ha nem csak napi 5km suliba-és haza (mert az is 350-400 km ami 8 literes városival már 13e ft benzinpénz) ,hanem használod is (mondjuk nem napi 5km suli-haza) akkor laza 20-30e benzinpénz.
Ilyen korú autóknál számold,hogy első fél évben szilentek ,esetleg gömbfejek elmennek ,akkor mi van?
Egy olcsóbb autóba (pl 206 pug ) 4e ft 1 összekötő alap,a normális közel gyári 7.
Ugyebár párban cseréljük 15,de mivel nincs gondolom szerelési tapasztalatod és szakszerűen ~ 15 szerszámod hozzá 2 munkaóra ~8e ft.23e ft a semmire.
Rendes lézeres futómű állítás 10-13e .
40 ezret súroljuk,csak azért mert egy összekötőt cseréltünk.
Nyugodtan számolj bele,2 kitámasztót,lazán nyugodtan pár szilentet.
pár ezer forintos alkatrészek igen,de 100-ast túlléped könnyedén.
És 1 olcsó kocsit beszéltünk ,nem egy "minimum gyárilag 130 paci" kocsiról.
De lehet venni mutatóba garázsba szép BMW-ket.
Amiket havi 5x használsz mert nem lehet fenntartani,és tankolni.
Hidd el,én anno 16 évesen így kezdtem.
Calibrát vettem,mert "ez-az lóerő",ja ,tankolni úgy tudtam,hogy suli után hétköznap 2 ,és hétvégén 2 napot dolgoztam,ha valami volt rajta akkor átlag min 1 hónapig nem használtam mert nem voltak félretett 100 ezreim,sőt lakatoshoz alapból nem tudtam vinni lakatolni..."Rozsdálva " használtam.
És fél év után árultam (megvételtől fogva) ,majd 3 hónapig és vettem egy 1.4 90 LE peugeot 206-ot (direkt 1.4 -et de nem 75 hanem 90 lóerőset,75 lóerő nyáron mondjuk klímával annyi,hogy városba és elkerülőkön elég,én pályáztam is,109 lóerőset vettem volna).Mit cseréltem benne? 5 éve van meg : Olajat,szűrőket ,illetve vezérlést,és féket (sokat tettem bele) elvileg 9-et kellene ennie,7-et mutat az óra,és érzetre is ennyi.
Mit vennél,őszintén?
1.6 VTI-t?
valami 1.8t-t?
PD TDI-t?
Calibra-t?
BMW-t?
Nem megvenni drága egy autót,fenntartani...
Ha mindenképpen 130 lóerő feletti kell tudom ajánlani az 2.0 gti peugeot 206...Szívó motor,jó koncepció,tanulható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!