Mi a gond az akkumlátoromal?
Nyáron vettem a swiftembe egy 35ah akkumlátort(hivatalosan ez való bele)
Na most tegnap délben által le az autóval, most reggel 9 kor nem indította be az aksi az autót(forgatta párat azt elfogyott a szufla.
Na most multiméterem nincs így nem tudok feszültségeket mérni, felraktam most töltöre az aksit de pár dolog azért érdekelne...
Hogy mi lehetette a gond?
Én arra tippelek hogy mostanában sok rövid utat mentem és nem volt teljesen feltöltődve így nem bírta a -20 fokot.
De az is eszembe jutott(ami remélem nem igaz) hogy ez a 35ah "ennyit tud"
Vagyis ha most feltőltöm fullra akkor a következő -20 fokos éjszaka után sem fog mükszeni?
Na ez az amire vároma véleményeket.
Egyébkét előtte 45ah aksi volt benne azzal 6 évet kibírtam, de azért mertem a 35ah-ásat megvenni mert azt mondta az akkumlátor boltos meg interneten is ezt olvastam hogy a swift be elég a 35ah aksi is.
Várom a véleményeket
köszi:)
ezt az akut nyáron vettem...
Egyébként azt olvastam a neten hogy az indító áram szabvány szerint -18 fokon minmum 10 másodpercig(a szabvány szerint)
Ugyhogy vagy szar a pár hónapos aksi, vagy a rövid utak miatt nem töltödött fel rendesen üzem közben.
Holnap kiderül...
Most raktam vissza a kocsiba, holnap reggel kiderül mi a helyzet:)
gyárilag ezt rakták bele
És a katalogus szerint is ez elég bele
Egyébként
Nem kioktatásként
De ahogy nézem sokaknak fingja nincs az aksikról
a 35ah az aksi kapacitása, ami azt jelenti hogy 10 órán át 35 ampert tud leadni mielőtt lemerül.
Autóknál az akumlátort índításra használjuk, így az indító áram a fontosabb.
A 45ah ugyan ilyen kis sarus japán tipusu aksik legtöbbjének ugyan az az indító árama mint a 35ah-s nak
Így elméletileg indítáést tekintve ugyanazt tudja.
ez az 1.3 isg használunk 35ah-s aksit egy nagyon légből kapott mondat:)
sok sok suzuki 10-20 éve megy 35ah-s aksival.
Az enyém azért merült le mert a sok rövid út miatt(és a nagy hideg miatt) nem volt feltöltődve az aksi.
Ez egy nagyobb kapacitású aksival is megtörtént volna
Mint ahogy meg is történt sok autósnál a héten.
Nem "megpurcant" lemerült
Azóta feltöltöttem és semmi baja.
Van ilyen:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!