Nah itt mi lehet a gond?
Ez egy Toyota Avensis 2000-es kiadású.
Nyáron lett Generálozva Új karika stb.
Totál átt lett rázva a motor elég drága volt és megint gebasz.
Ez idáig egyszer volt check lámpa jelzés.
D4D Motor 2000 cm^3
Mi ez, vmi tájszólás? Miért nem lehet érthetően fogalmazni?
Új karika, át lett rázva... ezek mik?
Nem kötekedni akarok, de ez így érthetetlen. H megtennéd, h értelmesen fogalmazól?
Amúgy én elsőre arra gondolok, h a turbód elfossa az olajat, ami a kipufogón korommal vegyítve távozik.
Olajsár az a kormos cucc? Jól látom? Füst melegen van?
Semmi! Nyomtál egy kövér gázt és kitolta a lerakódott kormot a kipu.-ból.
Nagyon felcsigáztál ezzel a karika cserés totál átrázott motorral, mert ha aki javította azt mondta neked, hogy kicserélte a karikákat akkor te lettél totál átrázva.
Karika hát nálunk igy mondják az a 3 Olaj karika ami megy a dugatyúra.
Át lett rázva , ezt ugyértem az egész motor át lett nézve és ami nem volt jó az meg lett javitva.
Ezt be lett gyújtva most kb -10 fokban .
Valami recsent bene mikor gyujtotam.
És aztán néztem hogy ki köpöt valamit.
Igen, most már értem. Nos ilyen hidegben természetes, hogy az indítás pillanatában éles koppanó hangot ad a motor, ez a gyulladási késedelem miatt van a dízeleknél.
A kidobott korommal kapcsolatban pedig ugyanazt tudom mondani, a lerakódott korom ami a kipufogó dob-ban volt.
Ha más hibát nem tapasztalsz, használd nyugodtan.
Karika... :)
Így már érthető. Dugattyúgyűrű.
De mit pökött ki? És akipufogóra gondolsz, h ott pökte ki a mit?
Nem jár egyenletlenül? Vedd le járó motornál az olajsapkát. Ha pöfögi ki a füstöt, sanszos, h eltört vmelyik karika. H letekered az olajbetöltő sapkát és csak rá teszed, de nem tekered vissza és emelgeti a kartergáz a sapkát, akkor baj van.
Ne felejtsd el visszatekerni utána. :)
Amúgy mit takar az, h "nálunk"? Szlovákia?
Jut eszembe, egyáltalán turbós ez a motor?
Ez az olajos kormos kipufogás annyira nem természetes. Száraz korom az lenne, de ez így annyira nem meggyőző.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!