Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért nem indul ebben a nagy...

Miért nem indul ebben a nagy hidegben az autóm?

Figyelt kérdés
1.9 PD TDI. Eddig semmi baj nem volt vele, egyből indult könnyedén, most hogy bejöttek a nagyobb hidegek nehezen indult, tegnap 6 szor indítottam mire beindult. Ma 10szer próbáltam de semmi. Először nem jelzett semmit a műszerfalon, aztán a 10. indítás után már a piros aksi jel kigyulladt.
2017. jan. 7. 18:38
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
Lehet az is baj volt, hogy nem vártam meg amíg izzít nem? Mert egyből gyújtás és azonnal indítottam hidegben is, most láttam egy videóban, hogy megvárták amíg kialszik a sárga izzítást jelző lámpa a műszerfalon és utána indították.
2017. jan. 7. 20:51
 12/27 anonim ***** válasza:

Ja, hát igen.

Hidegben izzítás nélkül hiába köszörülöd a dízelt, csak az akksit meríted le vele. Azt hittem, ezt kresz tanfolyamon elmondják...

Mindenesetre kimerülten ne hagyd kinn az akksit a mínuszokban.

Töltsd fel az akksit aztán próbáld meg izzítással indítani.

2017. jan. 7. 21:38
 13/27 anonim ***** válasza:
0%

"Az 1.2-es benzines kocsim simán indult ma reggel is. "

Nagyon kemény vagy az 1.2es motoroddal,meg kb a 64 lóerejével! Igazi maestro! Enyém 1.6 VW benzines mégse szidom a dieselt, főleg a 1.9 PDTDI-t mert az nem olyan ócska,mint a 2.0... Inkàbb búj el. :)

2017. jan. 7. 22:19
 14/27 anonim ***** válasza:
60%

"Nagyon kemény vagy az 1.2es motoroddal,meg kb a 64 lóerejével! Igazi maestro! Enyém 1.6 VW benzines mégse szidom a dieselt, főleg a 1.9 PDTDI-t mert az nem olyan ócska,mint a 2.0... Inkàbb búj el. :)"

Nem akarok beszállni a farokméregetésbe, de 1.2-es, 1.6-os, 2.0-ás... ne akarj Schumachert játszani, mert ezek mind bevásárló kocsik egy igazi versenyautó mellett :D

2017. jan. 8. 02:47
 15/27 anonim ***** válasza:
0%
2.0 benzines neked 150 lóerővel bevàsàrló kocsi,mondjuk egy A3 méretben? Rendben van... :) Megfizethető kategóriàkról van itt szo egy àtlag emberbek, nem egy 5.0s mustangrol. De legyen igazad. :)
2017. jan. 8. 11:56
 16/27 cselez ***** válasza:

"Lehet az is baj volt, hogy nem vártam meg amíg izzít nem?"

Ez az a kategória amire már nem tudok tanácsot adni....-10 fokban izzítás nélkül még egy teljesen új dízel sem fog elindulni.

2017. jan. 8. 12:17
 17/27 anonim ***** válasza:

"utolso: erdekes modon nekem az 1.6-os dizel focusom gond nelkul indul, holott ma reggel -12 fok volt itt..."

az 1.9TDI lehet akár 1997-es is de az 1.6-os dízel focus legfeljebb 2005ös lehet, tehát a te kocsid jóval fiatalabb.

Az sem mindegy hogy új e az akku vagy pedig hogy mekkorát tettél bele.

2017. jan. 8. 13:29
 18/27 anonim ***** válasza:

"Nagyon kemény vagy az 1.2es motoroddal,meg kb a 64 lóerejével! Igazi maestro! Enyém 1.6 VW benzines mégse szidom a dieselt, főleg a 1.9 PDTDI-t mert az nem olyan ócska,mint a 2.0... Inkàbb búj el. :)"

Bocsi, de 75 LE :) Lehet hogy a te kocsid se erősebb mert van 1.6-os 75 lovas VW motor.

2017. jan. 8. 13:32
 19/27 anonim ***** válasza:

"2.0 benzines neked 150 lóerővel bevàsàrló kocsi,mondjuk egy A3 méretben? Rendben van... :) Megfizethető kategóriàkról van itt szo egy àtlag emberbek, nem egy 5.0s mustangrol. De legyen igazad. :)"

Megfizethető kategóriában csak bevásárló autók vannak, de a hozzád hasonló paprikajancsik képesek egy A3-ról azt hinni, hogy az aztán a világ csúcsa a kis 2 literes motorjával :D És akkor lehet "alázni" az 1.2-es motoros autósokat, mintha nem ugyan olyan hétköznapi autóval járnál te is.

2017. jan. 8. 13:43
 20/27 cselez ***** válasza:

Focus1.6: Na jó de az egy PSA motor (peugeot,citroen).

Olyan rövid az izzítási idő, hogy elég észrevenni a felvillanó jelzést. Dízelben a francia jó, ez nem kérdés.

Viszont a VW szerintem legjobban sikerült dízelje az 1.9 PD

2017. jan. 8. 13:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!