Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért nem indul ebben a nagy...

Miért nem indul ebben a nagy hidegben az autóm?

Figyelt kérdés
1.9 PD TDI. Eddig semmi baj nem volt vele, egyből indult könnyedén, most hogy bejöttek a nagyobb hidegek nehezen indult, tegnap 6 szor indítottam mire beindult. Ma 10szer próbáltam de semmi. Először nem jelzett semmit a műszerfalon, aztán a 10. indítás után már a piros aksi jel kigyulladt.
2017. jan. 7. 18:38
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
lemerült az aksi
2017. jan. 7. 18:42
 2/27 anonim ***** válasza:

Sok oka lehet, de általában az akksik nem bírnak elég áramot adni. Különösen dízelnél fordul elő, mert a dízel indításához nagyobb energia kell.

Hány éves az akkumulátor?

Egyébként, töltsd fel az akksit, vagy bikázd be az autót.

2017. jan. 7. 18:43
 3/27 A kérdező kommentje:

Nem tudom mennyi idős az aksi, 2 éve van nálam az autó, azóta ez az aksi van benne.

Van egy aksitöltőm, de rá van írva, hogy csak ólomsavas akkumulátorokhoz. Viszont nem tudom, hogy ez ilyen-e, mert nincsenek cellák a tetején amit le lehetne csavarni.

2017. jan. 7. 18:53
 4/27 anonim ***** válasza:

Akkor lehet, hogy már a végét járja az akku, és a mínuszokban már nem bírja az indítást.

Gyakorlatilag az összes autó-indítóakkumulátor ólom-savas, szóval töltheted.

2017. jan. 7. 18:59
 5/27 anonim ***** válasza:
47%

Na ennyit az 1.9 TDI-ről...

Az 1.2-es benzines kocsim simán indult ma reggel is.

A gázolaj megdermed és az aksi se viseli jól a hideget. Ezért nem indul a kocsi.

Tartsd fűtött garázsban az autót vagy inkább válts benzinesre és nem lesz gondod a téli indításokkal, csak legyen benne normális aksi.

2017. jan. 7. 19:11
 6/27 anonim ***** válasza:
8%
utolso: erdekes modon nekem az 1.6-os dizel focusom gond nelkul indul, holott ma reggel -12 fok volt itt...
2017. jan. 7. 19:45
 7/27 A kérdező kommentje:
Öreg lehet akkor az aksija, benzin sem indul elégtelen akkuval.
2017. jan. 7. 19:49
 8/27 anonim ***** válasza:

Hihetetlen, hogy már itt is jön a dízeles-benzines farokméregetés. Mindenki örüljön, ha az autója nem hagyja cserben a hidegben és akadjon le a másik autójáról.

Egyik autó sem indul gyenge akkumulátorral, viszont az tény, hogy a dízelmotor indításához nagyobb teljesítmény kell.

2017. jan. 7. 19:55
 9/27 cselez ***** válasza:

Az 1.9 PD az egyik legmegbízhatóbb VW-motor sajnos, azért sajnos mert az újabbak már nem ilyen jók.

Ha töltött akkuval majd elindult, mindenképpen nézesd át az izzító gyertyákat!

Elvileg jeleznie kell az izzító gyertya hibát, de a tapasztalat azt mutatja, hogy ez nem minden esetben történik meg.

Persze az is lehet, hogy túl lassan tekeri az akku, ezt az indítózás hangjából meg lehet ítélni. Az akku ólom-savas, töltheted nyugodtan.

2017. jan. 7. 20:23
 10/27 cselez ***** válasza:
5-ös azért átülnél egy Passat-ba a fábiából nem?
2017. jan. 7. 20:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!