Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » (szolid) tdi tuning?

(szolid) tdi tuning?

Figyelt kérdés

Adott egy 90 lóerős 1.9 TDI 1z motorral ellátott 4-es golf.

szeretnék rá egy változo geos turbot pl Garett 1749va, ehez milyen átalakítások szükségesek? Fix geosrol változora.

+ lenne egy 60 as nyitott rendszer

+ chip tuning

+ sdi vez. tengely

cooler maradna gyári, elvileg elbirja

2017. jan. 7. 12:31
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

4-es golf még mindig, és összekevertem nem 1z hanem alh, nem mintha nem lenne mindegy, lényeg hogy 90 lóerős és fix geos a turbója.

Te meg vegyél 150 lóerős tdi-t, amikor csak pdtdi-ből van 150 lóerős.

8-asnak köszönöm a választ

2017. jan. 7. 17:51
 12/18 anonim ***** válasza:
Ehhez a teljesítményhez már kell majd leszorítóerő,pad a játszótérről is :D
2017. jan. 7. 18:08
 13/18 anonim ***** válasza:

"csak pdtdi-ből van 150 lóerős. "

Ez most ugye nem komoly?

Te TROLL! :)

2017. jan. 7. 18:20
 14/18 A kérdező kommentje:
melyik gyári 1.9 tdi 150 lóerős?
2017. jan. 7. 18:45
 15/18 anonim ***** válasza:

Azt nem mondtad, h az 1,9 TDI.

:)

2017. jan. 7. 19:01
 16/18 anonim ***** válasza:

Ez a TDI tuning számomra részben még mindig homály, de hogy ne csak offoljak:

A 140-150 lóerős csúcsteljesítmény eléréséhez magasabb fordulaton kell több levegő,a változó geometriájú turbó azonos méretben csak alul tol több levegőt, felül szerintem nem (bár j lenne látni mindkét turbóról egy compressor map-ot). Ha több levegő kell,simán kiiktatod a nyomásszabályzást vagy tisztességesen megemeled a töltőnyomást és kész. A benzineseknél gyakori, hogy hibrid turbót építenek: gyári méretű turbina, de nagyobb kompresszor. Ésszerű keretek között nem lesz nagyobb a turbólyuk.

Ami számomra máig nem világos, hogy gyári adagolóval hogy lesz másfélszeres teljesítmény. A 150 lóerőhöz közel kétszer annyi gázolaj kell, mint a 90-hez. Azt én nem akarom elhinni, hogy sorozatban gyártott motorok gyárilag duplán túlméretezett adagolóval készülnek.

2017. jan. 7. 19:03
 17/18 A kérdező kommentje:

igen, ezt kihagytam bocsi, vagy szimplán kap a gyári adagolo egy 502-es csúcsot, vagy egy 11*3.1 adagolo + 502-es csúcs.

de igazábol a lényeg, hogy gyárilag fix geos turborol mennyire nehéz átépíteni változo geos-ra.

2017. jan. 7. 19:35
 18/18 anonim ***** válasza:
az adagoló tudja,porlasztó amit cserélni kell,az nem tud átengedni több lét...mint ahogy írta gyakori az 502-es csúcs
2017. jan. 8. 20:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!