Hogyan használjam a diesel tisztító adalékot?
Sziasztok! (98. évjárat 1.9tdi b5 passat 110 le afn)
Letilt 130-nál az autó, elég sok oka lehet ( turbó nyomászszabályzó, map szenzor, ragad a geo,légtömegmérő stb) Vagy csak ki kellene takarítani a turbót. Ezért ezzel kezdeném, wynn's diesel clean up 325ml-s adalékkal.Azt tudom hogy minél kevesebb gázolajhoz öntöm bele, hatékonyabb. Kérdés a következő, ha beletöltöttem mi a teendő, hogy kikormolja a turbóm ? Pl: 2-3 fokozatba pörgessem ki 4-5 ezres fordulatig aztán váltok sebességet? Köszi előre is!
"
"Ha ez megvan ellenőrizd le a fékpedál és kuplung pedál kapcsolót" kapcsolót? féknél talán a féklámpa van, de ezek mind mechanikusak."
A motorvezérlővel van összekötve, ha nem hiszed nézzél kapcsolási rajzot.
"Letilt 130-nál az autó, elég sok oka lehet ( turbó nyomászszabályzó, map szenzor, ragad a geo,légtömegmérő stb)"
Nem akarok beleugatni, de rádugsz egy 2500 Fr-os OBDs kütyüt, kiviszed akármelyik útra és látni fogsz élő adatokat a tesztútnál. Az itt felsoroltak közül a geon kívül az összeset ki lehet szűrni 3 perc alatt út közben.
Ha wynns adalékkal ki lehetne pucolni a turbót, akkor az összes turbós műhely bezárt már volna..
Ha annyi a lerakódás a turbóban, akkor azt legfeljebb úgy fogod kikormolni, hogy egy másfél tonnás utánfutóval üvegeled felfelé az érdi parton.
Amúgy a többiekhez hasonlóan én sem hiszek a csodákban, szét kell szedni és ki kell pucolni, a többi csak mese.
Ha 80-90-nel mész akkor nem igazán terheled a motort, így tejesen mindegy hanyadikban mész. Attól, hogy a főtengely többet forog a turbónak még nem kell többet töltenie, nem is fog kellően felhevülni és a korom nem megy sehová.
Kérdező:
szerinted ezt ki tudod pucolni adalékkal? :D
De jobbb mint a semmi nem?
Én sajnos csak 90-100-al tudok menni 20-25 percig de csak ér valamit a 3500-as fordulat.
Szerintem a DPF tisztulhat meg a motor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!