Egy német Sportautót vagy egy olasz sportautót drágább fenntartani? pl Porsche- Ferrari (Maserati)
Nem az árukra vagyok kiváncsi azt tudom. De mindíg is érdekelt,hogy mondjuk a német a megbízhatóbb "tartósabb",kevés problémával , vagy az olasz.
Ha esetleg valaki márkaszervízben dolgozik vagy esetleg van az említett márkák közül
A ferrari valmivel drágabb.
Havi szinten egy ferrari (pl california) olyan 300.000 forint azaz egy évben 3,6 Millió.
Egy Porsche kb 200.000 forint havonta.
Az érték vesztés na az már durva:
Ha veszél egy új ferrarit akkor és 10 évig használod akkor kb havi 800.000 - 1.000.000 forint akocsi. 10 év alatt több mint 120 milliót költötél kocsira. (Megvétel + fentartás)
A Porsche na az már olcsobb (megvenni) ezáltal az havi össz kölcséget is kevesebb lesz. A Porsche az a hétköznapokba jobb de ferrari is kényelmes (tényleg!)
Szerintem mindenap használtra a porsche is megteszi és az is "menö" (persze nem egy ferrari)
Érték vesztés omfg.Oké ha valaki azért vesz kocsit,hogy eladja az foglalkozzon vele,de akkor meg ne használja.
A Ferrari életérzés.Nem azért veszik,mert "menő" az csak mellékhatás :) aki menő kocsit akar az jóval jóval jóval olcsóbban is megúszhatja.(és meg sem érdemli,hogy egy ilyen gyöngyszem álljon a garázsában)
A Porsche és a Ferrari nem egy szint,Porsche prémium kategória,Ferrari luxus-sport.És nyilván egy Ferrarinak magasabb költségei vannak,de ez nem azért van mert a Német "tartósabb".Sokan azt hiszik attól,hogy valami nagyobb odafigyelést igényel már rosszabb is.Ez egyszerűen nem igaz.Egy Ferrari gyorsabb,erősebb,nagyobb,igényesebb.A Porsche nagyon komolyan vette a downsizeing-ot,azért is van,hogy rengeteg a Porsche (komolyan kb. minden nap látok és vidéken élek).Valljuk be azért elég komoly lenne,ha mondjuk egy Macannak akkora lenne a fenntartási költsége mint egy 488-nak xD Aki meg azért elkezd gondolkodni Ferrari vagy Maserat helyett egy Porschen,merthogy olcsóbb a fenntartása az menjen a sunyiba :P (nem nem rád gondolok,csak ez a véleményem)
ui.: az ilyen elkezdem számolgatni,hogy mennyit költök rá meg mennyibe kerül x év alatt...ne haragudj,de ettől a gyomrom tartalma menekülni akar kifelé.Ez nem egy furgon amit munkára vesz az ember,ott érteném a számolgatást.Ezek az autók nem azért vannak,hogy gazdaságilag jól járjon a tulaj.Egy Ferrari-nál elkezdeni számolgatni a fogyasztást meg a költségeket,hát finoman mondva nem illik.Még a végén megy bele a fogyasztáscsökkentő adalék?
Viszont az előttem válaszoló egy mondatával egyetértek: a Porsche hétköznapi használatra jó :) mivel az egy használati cikk,a Ferrari pedig élvezeti cikk :)
Kicsit csűrtem csavartam de remélem a lényeg is lejött:igen egy Ferrarit drágább fenntartani.És bocsi az offért,de valami mellett egyszerűen nem tudok szó nélkül elmenni.
Közben rájöttem,hogy kicsit támadó lehetek,félreértés ne essen nem akarok az lenni.Nem akarom leszólni amit írtál,mert az igaz,hanem a gondolkodásmód nem tetszik,ahogy a legtöbb ember gondolja ezt :)
Plusz eszméletlen nagy Ferrari mániás vagyok,de gondolom ez már mindenkinek leesett xD
én szeretek mindenek utána számolni. :)
Szerintem nem éri meg az árat. Meg mindeki téged bámül ami engemet zavar...
persze vegye meg akinek ez tetszik, nincs vele baj, én sajnálom rá a pénzt. Igaz nemis tudnam kihasználni nem vagyok valami profi :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!