Régi típusú Swiftnél ér valamit ha a piros lámpánál benyomom a féket?
Képzeljük el a szituációt. Áll a lámpa előtt egy kocsi, én beállok mögé a szakadt Swiftemmel, várjuk, hogy zöldre váltson a lámpa. Jön egy 3. autó is aki belém dúródik. Ér e valamit ha nyomom a féket?
Odáig értem, hogy az előttem állónak nem lesz baja, de attól még van e esély arra, hogy az én Swiftem a gyenge kasztni miatt nem törik szarrá és esetleg saját lábán hagyja el a helyszínt?
Ne nyomd a féket, az előző kocsi megfog. Nem neked kell felfogni a hátulról belédjövő tömegét. A tested feszítsd meg, aztán lesz valami.
Ilyenkor úgyis helyszínelés következik, addig ráérsz töprendeni.
Ha teheted, készíts fotókat, mert könnyen lehet, hogy a bíróságon már mindenki másként emléxik.
A szomszéd néhány éve ugyan így járt. A biztosító fizette neki a kocsi hátsó részének a javítását, de az elejét már nem. Mivel állítólag az már az ő hibája volt.
Ő sem nyomta a féket és közel állt meg az előtte lévőhöz (mint ahogy mindenki).
Én nyomom a féket mindig, de hogy mi a jobb azt nem tudom. Így legalább hivatkozhatok rá, hogy minden tőlem telhetőt megtettem, a baleset elkerülése véget.
Másik szemszögből nézve:
Ha én állok elől, és hátulról belém jön egy kocsi. én közben pl. messengert nyomkodom... nem figyelek, féket nem tudom időben megnyomni...
és kigurulok a kereszteződésbe, bele a kereszt irányú forgalomba... akkor ha nincs szerencsém még jobbról balról is összetörik a kocsimat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!