Mazda 323F BA 1.5 hibakódok?
Van egy fentebb említett '96-os mazdám(LPG üzemmel), ami iszonyatosan sokat eszik benzines üzemmel(Az ereje kb a gázüzemmel egy szinten van, aminek szerintem jobbnak kellene lennie) és az alábbiakat villogja:
10 11 13 14 11 11 17
A neten az alábbiakat találtam:
17-lambda szonda
10/11-beszívott levegő hőmérséklet jeladó
13/14-barometrikus nyomás érzékelő
A gond ott kezdődik, hogy kimértem a hőmérséklet jeladót, de szerintem megfelelően működik, mivel 20 fok körül 2,3k és kézben fogva 1,7k alá csökkent az ellenállása.(gyári adatok szerint 20 fok 2-3k, 90 fok 200-300Ohm)
A lambda szondát cserélni fogom, mert a szerelő is mondta már, hogy gyengélkedik.
Azonban a nyomás érzékelőt nem találtam meg és még a neten se találtam róla infót. Van egyáltalán ilyen ebben a kocsiban? Vagy valamit összekutyult az ECU? (kb 300km-el ezelőtt töröltem ugyan ezeket a hibakódokat)
Szívósor rendben van?Szívócső nem lyukas sehol,és nem szív falsot?Vákumcsövek mind a helyén vannak,és tiszták?
Szerintem a 13/14-es a vákumot nézi.
Ami biztos nincs az 1.5-ben,az a beszívott levegő szolenoid,az csak a v6-ban van.
A csövekkel valóban lehet valami, mert észrevettem egy süvítő hangot a fojtószelep felől, holnap szerintem lekapom a szívócsonkot és megvizsgálom közelebbről is. Végigtapogattam, de nem találtam meg a hang forrását, lehet az egyik kis csövecske van lecsúszva/megrepedve.
Most, hogy így említed, lehet, hogy falsot szív, mert utoljára nem tudták beállítani az LPG alapjáratot, mert néha "fuldoklott".(karburátoros LPG, nincs rá befolyással egy szenzor sem)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!