Melyik autó az ideálisabb? Passat, Mondeo, Mazda 6? (bővebben lent)
Sziasztok!
Bevezetés:
Egy 2001-es, gyönyörű állapotú benzines MK3-as Mondeo tulajdonosa vagyok. Az autó nagyon jó, valós 200 ezer km. van benne. Viszont mivel külföldöl élünk a családommal és sokat autózunk haza, ezért meghagynám a lassan 16 éves technikát munkába járásra és a családi utazásokhoz szeretnék egy tágas, jól felszerelt, biztonságos utazóautót.
Három autó jöhet szóba, mindegyikből az új modell és mindegyikből a kombi: Ford Mondeo 2.0 TDCI, Mazda 6 2.2d, VW Passat 2.0 TDI.
Nyilvánvalóan a Fordos múlt miatt ez volt az első amit megnéztem/kipróbáltam. Tetszik, nagyon jó autó. Sajnos a 150 lóerős dízel nekem gyengének tűnt a ehhez a kasznihoz, szinte a mostani 1.8-as benzinesem jobban gyorsult. Ezen felül a navigáció és a fedélzeti rendszer akadozik. Olyan, mint egy elavult okos telefon.
A Mazda 6 az ára miatt vonzó, ugyanis nem teljesen új autót szeretnék, hanem egy pár ezer km-t futott autót, hogy ne én nyeljem le az értékvesztést. Ezt a legjobb vezetni, sportos, de nem ájultam el a technikától amit képvisel. Ha jól tudom pl. elektromos csomagtérajtó nem is rendelhető.
Az utolsó pedig a Passat, amihez jelenleg a legjobban húz a szívem, ugyanis eszméletlenül minőségi érzetet nyújt, nagyon kényelmes. Nagyon közel áll hozzám a technika amit képvisel. De felcsaptam a népitélet.hu-t, amin olyan negatívumokat írnak róla, amitől megijedtem. Sokan már az első 20 ezer km. alatt nem egyszer látogatták a szervizt. Van akinek beázott, van akinek a fényezéssel voltak bajai. Sorolhatnám.
A kérdés egyszerű! Melyiket javasolnátok? (érvekkel kérném alátámasztani) Illetve várnék válaszokat tulajoktól, hogy mik a tapasztalatok!
Válaszaitokat előre is köszönöm!
Én mindenképp a Mazda6-t venném.
Utazóautónak akár 2.2 dízel helyett 2.5 szívóbenzinnel is.
Óvatosan a kritikával utolsó válaszoló. Ültem Mazdában és más autókban is. A japánoknak szokása hogy a súlyon spórolnak de valahogy megoldják hogy biztonságos legyen így is. Lehet hogy bonyolult de a német autók is azok. A német autók is jók és nehezebbek a kicsit több anyag miatt. De ha elindul a rozsda akkor elindul. Már csak idő kérdése hogy mennyi idő alatt lyukad ki. A vastagabb lemez is hamar átlyukad.
Olyan autót kell venni ha japán ha német amit a gazdája is lekezeltetett és akkor valszeg a többi téren is karban tartatta az autóját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!