Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Melyik autó az ideálisabb?...

Melyik autó az ideálisabb? Passat, Mondeo, Mazda 6? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Bevezetés:

Egy 2001-es, gyönyörű állapotú benzines MK3-as Mondeo tulajdonosa vagyok. Az autó nagyon jó, valós 200 ezer km. van benne. Viszont mivel külföldöl élünk a családommal és sokat autózunk haza, ezért meghagynám a lassan 16 éves technikát munkába járásra és a családi utazásokhoz szeretnék egy tágas, jól felszerelt, biztonságos utazóautót.

Három autó jöhet szóba, mindegyikből az új modell és mindegyikből a kombi: Ford Mondeo 2.0 TDCI, Mazda 6 2.2d, VW Passat 2.0 TDI.

Nyilvánvalóan a Fordos múlt miatt ez volt az első amit megnéztem/kipróbáltam. Tetszik, nagyon jó autó. Sajnos a 150 lóerős dízel nekem gyengének tűnt a ehhez a kasznihoz, szinte a mostani 1.8-as benzinesem jobban gyorsult. Ezen felül a navigáció és a fedélzeti rendszer akadozik. Olyan, mint egy elavult okos telefon.

A Mazda 6 az ára miatt vonzó, ugyanis nem teljesen új autót szeretnék, hanem egy pár ezer km-t futott autót, hogy ne én nyeljem le az értékvesztést. Ezt a legjobb vezetni, sportos, de nem ájultam el a technikától amit képvisel. Ha jól tudom pl. elektromos csomagtérajtó nem is rendelhető.

Az utolsó pedig a Passat, amihez jelenleg a legjobban húz a szívem, ugyanis eszméletlenül minőségi érzetet nyújt, nagyon kényelmes. Nagyon közel áll hozzám a technika amit képvisel. De felcsaptam a népitélet.hu-t, amin olyan negatívumokat írnak róla, amitől megijedtem. Sokan már az első 20 ezer km. alatt nem egyszer látogatták a szervizt. Van akinek beázott, van akinek a fényezéssel voltak bajai. Sorolhatnám.

A kérdés egyszerű! Melyiket javasolnátok? (érvekkel kérném alátámasztani) Illetve várnék válaszokat tulajoktól, hogy mik a tapasztalatok!

Válaszaitokat előre is köszönöm!

2016. dec. 11. 22:14
 1/9 anonim ***** válasza:
59%
Passat kombink volt az utolsó két autónk. A szokásos szervizen kívül nem kellett szervizbe vinni. Utazáshoz tökéletes, a nagy csomagtér és a négykerék meghajtás miatt.
2016. dec. 11. 22:41
 2/9 anonim ***** válasza:
73%

Én mindenképp a Mazda6-t venném.

Utazóautónak akár 2.2 dízel helyett 2.5 szívóbenzinnel is.

2016. dec. 11. 23:10
 3/9 anonim ***** válasza:
96%
2 éve volt passat kombim. Sokat kell utaznom (Budapest-München) az első 20 ezer km-ig tökéletes volt de aztán a csomagtartóba csöpögött a víz esős időben és az alváz is kezdett rozsdásodni. Sokszor járkáltam vele a szervízbe mert hol a turbóval volt baj hol a motorral. Egyszer csak úgy letiltott a rohadt elektronika, a szerelők is alig tudták megcsinálni. Elegem lett az egészből és 1 éve lecseréltem a legújabb bmw x6-osra. Azóta semmi gondom az autókkal. Mondeot még nem próbáltam de a mazda 6-ot már volt szerencsém kipróbálni. Megbízható járgány, jó vezetni. A dízelt a passat miatt megutáltam, azóta csak benzinest vezettem. De ha te ragaszkodsz a dízelhez akkor is a mazda 6 jó választás :)
2016. dec. 11. 23:17
 4/9 anonim ***** válasza:
73%
Mazda 6. Magasan.
2016. dec. 12. 00:55
 5/9 anonim ***** válasza:
27%
A mazda 1 szemét domb. Japán fos, tele rakva mindenféle köcsög érzékelővel, ha baj van, ember legyen a talpán aki kibogozza. Amúgy meg pléh lemez 1mm mindenhol. 10-15 éves korára lerohad a bódé..... Az utolsó hozzá szóló még nem ült autóban a kommentje alapján :) A ford szervizelése is nagyon sok. Céges autók voltak nálunk ilyenek (mondeo, fiesta) otthonra nem kellene, bele rokkansz a költségekbe, meg folyton szar volt rajta valami. A ford mindig "variál" valamivel, így lesz az egyszerű olcsó qrva drága. Én azt mondom, ha a VW-hez húz a szíved, ne filóz sokat.
2016. dec. 12. 07:18
 6/9 anonim ***** válasza:
51%

Óvatosan a kritikával utolsó válaszoló. Ültem Mazdában és más autókban is. A japánoknak szokása hogy a súlyon spórolnak de valahogy megoldják hogy biztonságos legyen így is. Lehet hogy bonyolult de a német autók is azok. A német autók is jók és nehezebbek a kicsit több anyag miatt. De ha elindul a rozsda akkor elindul. Már csak idő kérdése hogy mennyi idő alatt lyukad ki. A vastagabb lemez is hamar átlyukad.

Olyan autót kell venni ha japán ha német amit a gazdája is lekezeltetett és akkor valszeg a többi téren is karban tartatta az autóját.

2016. dec. 12. 09:29
 7/9 anonim ***** válasza:
23%
Miért kellene óvatosan?????
2016. dec. 12. 11:07
 8/9 anonim ***** válasza:
90%
Én a mazdát venném, de a 2.0 vagy 2.5 benzines motorral, ha dízel kell akkor a ford és a vw között lehet választani.
2016. dec. 12. 14:01
 9/9 anonim ***** válasza:
Nekem 1 éves passatom van a 240 pacis. Nekem 55000km van benne és nagyon elégedett vagyok vele.
2017. jan. 1. 20:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!