Egy autó beindítása után mennyi idővel kell 90 C°-ot mutatnia a vízhőmérséklet-mutatónak normál állapotban?
A gyújtás ráadása után világítanak a kontroll lámpák, úgy látod, hogy működik a lámpa.
Néhány pillanat után kialszanak, kivéve azokat amelyeknél a motor működése is kell az ellenőrzéshez. Ilyen pl. az olajnyomás ellenörzés, vagy a szervó rásegítés.
A motort beinditva minden ellenőrző lámpának el kell aludni, az jelenti azt, hogy rendben van, nincs hiba az elektronika szerint
Kedves#14!
Nem vagyok Einstein, nem tudom kiszámolni, hogy mikorra melegszik föl a Kérdező motorja.
Ha figyelmesen elolvasod a válaszomat, akkor láthatod, hogy csupán felsoroltam azokat a tényezőket, amik -szerintem- befolyásolhatják a motor fölmelegedésének időtartamát.
Kérdésedre:
a futott kilométer annyiban befolyásolja a a melegedést, hogy egy nagyon sokat futott, kikopott, erőtlen motor -terhelés hatására- hamarabb fog felforrni.
Benzines autónál, "normál" forgalomban 5-10perc (ha nagyon hideg van, vagy csak araszolsz a dugóban akkor mondjuk 15).
Ha azt akarod, hogy hamarabb melegedjen, kapcsold le a fűtést.
Ha 15-20 perc után se mutat 90-et akkor vsz. hibás a termosztát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!