Egy autó beindítása után mennyi idővel kell 90 C°-ot mutatnia a vízhőmérséklet-mutatónak normál állapotban?
Figyelt kérdés
2016. dec. 16. 14:59
1/17 anonim válasza:
Álló belyzetben lehet nem melegszik be soha hidegben, menet közben diesel esetén akár 10km, benzinesnél 4-5km.
2/17 anonim válasza:
Nem szokás mérni.
Nem álló helyzetben kell melegíteni, óvatosan közlekedve hamarabb melegszik.
Benzines néhány perc után már érezhetöen mekegszik hidegben is, a dizeleknek sokkal több idő kell, hidegben 10-20, vagy annál is több kilométer után lesz teljesen üzemmeleg.
3/17 anonim válasza:
De nem mindegy a kinti hőmérséklet, a motorfordulat, terhelés, sebesség.
4/17 A kérdező kommentje:
Értem. És ha kisebb távokat megyek, mint a fent említettek, akkor mire kell figyelnem? Elég, ha óvatosan megyek és nem pörgetem a motort? Vagy mit érdemes tennem, hogy ne károsítsam az autót?
2016. dec. 16. 15:23
5/17 anonim válasza:
A rovid tav mindenkeppen problemas, sok mindent nem tudsz csinalni azon kivul hogy nem terheled nagyon. Egy helyben ne melegitsd, es neha vidd el hosszu tavra, es gyakrabban csereld az olajat.
6/17 A kérdező kommentje:
Köszi! De akkor az önmagában még normális, ha először visszajelez, hogy nem érte el az üzemi hőmérsékletet? Elindultam és út közben (pár km után) felment 90 C°-ra, csak először nem, és villogott is pirosan, nekem pedig még nincs nagy tapasztalatom ebben, ezért érdeklődöm.
2016. dec. 16. 15:27
7/17 veterán vas válasza:
Nincs standard válasz.
Nem tudjuk hány ccm-es a motor, mennyi km. van benne, mekkora a hűtőrendszere, milyen a külső hőmérséklet, alapjáraton ketyeg vagy nyomod neki hegynek fölfelé....?
Szóval nagyon sok mindentől függ.
8/17 anonim válasza:
Mi villogott pirosan. Ez így zavaros, amit írkodsz.
9/17 anonim válasza:
Ha valami pirosan villogott akkor ott valami nagy gebasz van!
10/17 A kérdező kommentje:
Menet közben nem villogott pirosan semmi, csak elindulás előtt. Úgy nem indultam volna el, ha villog. A vízhőmérséklet figyelmeztető visszajelzője volt az, megnéztem, és elvileg csak amiatt villog párat, amiért az elektronika bekapcsolásával minden más is kivillan. De a sípoló hang ijesztett meg elsőre.
2016. dec. 16. 15:52
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!