Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyi az OPEL Astrán a...

Mennyi az OPEL Astrán a normál üzemi vízhőmérséklet?

Figyelt kérdés
Nemrég vettem egy 1997-es Opel Astrát és tegnap figyeltem fel rá, ahogy hosszabb szakaszon kamion után hegymenetben kettessel mentem, és a víz fölment 100-ra, aztán lassan lement, de csak kb 95 re és később is normál menetben 95-re mindig felment.Próbáltam alapjáratban, úgy 100 foknál bekapcsol a hűtőventillátor, a vizet sem vettem észre hogy fogyna. Hány foknál kell nyitni a termosztátnak, és bekapcsolni a ventillátornak. Mert nekem ez a 95-100 fok kicsit soknak tűnik, még akkor is, ha följebb nem megy.
2014. márc. 23. 12:44
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Teljesen normális.

Ha neked soknak tűnik, akkor is, ez még üzemi hőmérséklet. Felforrni nem fog, mivel zárt hűtőrendszer, nyomás alatt. Valahol 115-120°C körül forr fel, ha valami hiba miatt nem kapcsol be a hűtőventilátor.

(Ha megtörténik, véletlenül se nyisd ki a hűtő sapkát, mert a túlnyomás megszűnésével az egész vízmennyiség egyszerre fog gőzzé válni, és minden közelébe eső testrészen harmadfokú égési sérülést okozni...)

De hogy megnyugodjál:

Ventilátor hőkapcsoló adatlap:

[link]

Termosztát adatlap:

[link]

92 fokon kezd nyitni a termosztát, a hőkapcsoló pedig 100 fokon kapcsol be, 95 fokon kapcsol ki.

Amit leírtál, annak alapján az autód hűtési rendszere hibátlanul működik.

De ha nem hiszed el, keress egy szakit, aki majd "jól megcsinálja" nem belevaló kapcsolóval, termosztáttal. A motor soha nem fogja elérni az üzemi hőmérsékletét, többet fog fogyasztani, stb...

2014. márc. 23. 12:58
 2/14 anonim ***** válasza:
Igaza van az elöttem szolónak! Az Astra üzemi hőfoka 95-105 fok között jó!
2014. márc. 23. 13:12
 3/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Megnyugodtam, csak eddig még nem volt Astrám, és az eddigi kocsijaimnak az üzemi hőmérséklete kevesebb volt azért tűnt ez a 95-100 fok soknak.
2014. márc. 23. 17:18
 4/14 anonim ***** válasza:
0%

# 2/3

nincs. a 103 az nem üzemi hőfok. tartósan nem lehet ott.

2014. márc. 24. 01:28
 5/14 anonim ***** válasza:

Bírom az olyan ostoba embereket, akik tényekkel vitáznak.

Senki nem írt 103 fokot, nem tudom hol láttad.

Ki lehet keresni akármelyik gyári vagy utángyártott hőkapcsoló adatlapját, ezek 100 fokon kapcsolnak be.

A termosztát 92 fokon kezd nyitni, a teljes nyitás kb 97 fokon van.

Nem kéne belebeszélni abba, amihez nem értesz.

Valószínűleg autószerelő lehetsz, azok szoktak ennyire biztosak lenni a legvadabb duplafalú hülyeségekben is, aztán ha az ügyfél nem ért hozzá, jól meg is vezetik.

2014. márc. 24. 07:38
 6/14 anonim ***** válasza:

Az Astra üzemi hőfoka 95-105 fok között jó!

Senki nem írt 103 fokot, nem tudom hol láttad.

95-105 közötti tartományban benne van 103.

Szeretem az ilyen tuningos csávókat akik hallottak valamit, meg olvasták a kivikfórumon. tisztában kellene lenni a fogalmakkal tyuningpityuka. az üzemi hőfok, ahol a motor működés(üzem) közben van. na most a 95-105 az nem az. az más kérdés hogy a vízhőmérséklet mozgása mekkora tartományban normális. szeretem az ilyen tyuningos csávókat. ne csaK A GÉTÉJI FÓRUMOKAT OLVASD...

2014. márc. 24. 11:27
 7/14 anonim ***** válasza:

Màsodik vagyok. Bocsànat elirtam 85-105 fokon jó az üzemi hőmérséklet ezeknél az opel motroknàl igy jó. Sok okosnak mondanàm , hogy zàrt rendszerben fagyàllóval feltöltve eltolható a víz forràspontja! Egyébként amit a müszerfal vizhőfokmérő mutat az közel sem pontos érték. Csak tàjékoztató jellegü.

4 évet dolgoztam az opel gyàrba, jelenleg az audinàl dolgozom, gépészmérnök vagyok.

2014. márc. 24. 12:08
 8/14 anonim ***** válasza:

Spicikearanyoska, menj és játssz szépen a jétékautóddal, és ne beszélj bele a bácsik dolgába.

Úgy látom alapvető nehézségeket okoz neked egy hőkapcsoló adatlapjának értelmezése, vagy egy termosztáté.

Ameddig csak magadnak vagy hülye az nem baj, csak magadnak ártasz. De a fejedben lévő mérhetetlen sötétséget ne terjesszed már.

2014. márc. 24. 13:35
 9/14 anonim ***** válasza:

# 8/8

kedves mérnök úr. ha nem vagyunk tisztában a fogalmakkal, ne okoskodjuk már. ez itt nem a kivikfórum.

2014. márc. 24. 14:32
 10/14 anonim ***** válasza:
Mérnök úrnak igaza van! A többi aki meg nem ír értelmes vàlaszt csak kritizàll menjen inkàbb leckét írni!
2014. márc. 24. 14:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!