Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért gyorsulnak le a lámpánál...

Miért gyorsulnak le a lámpánál normál közlekedésnél? Ilyen gyenge lenne a kocsim?

Figyelt kérdés

Lámpánál normálisan elindulok, 2500-nál váltom a kettest, kettesbe 2500-3 ezerig huzatom és rendre már egyesbe ellépnek tőlem.

Nem versenyzés képen, de furcsának tartom! Ha nagyobb gázt nyomok akkor meg nagy hangja lesz az autómnak, és erőlködik! De úgy tűnik ők is normál tempóba húznak el, nem erőltetik!

Mintha az autóm normál közúti helyzetben csak ennyit tudna, ez lehetséges?

a teljesítmény valahol 5 ezer után jönne elő a nyaomatékcsúcs is 4500 után ami valami 110 Nm...

Más is tapasztalt ilyet?

2014. márc. 14. 15:47
 1/10 anonim ***** válasza:
Milyen kocsi? Mert pl egy 1.3 mas swift könnyű, pörgős mocival, mégha nem is egy brutál teljesítmény, de elindul rendesen, ha egy kövérebb gázt adnak neki. Ezt te nem tudhatod a sajátodból.
2014. márc. 14. 16:00
 2/10 anonim ***** válasza:
Te lámpánál NORMÁLISAN elindulsz, én meg elindulok mondjuk PADLÓGÁZZAL. Vajon miért gyorsullak le? Mert áttaposom a gázpedált a motortérbe nem ? :D
2014. márc. 14. 16:02
 3/10 anonim ***** válasza:
Nem új swifted van?
2014. márc. 14. 16:24
 4/10 anonim ***** válasza:

Lehet lendületesen is menni úgy hogy nem pörgeti az ember.

A másik meg hogy sokan szeretnek nagyobb gázzal elindulni. Főleg ha a belső sávban van mert ott illik jobban haladni.

És ahogy észrevenni neked kis köbcentis benzines autód van. Ugye elég sok dízel jár az utakon ami nyomatékosabb is meg alacsony fordulaton dolgozik ezért nem hallod "bőgni"

2014. márc. 14. 16:43
 5/10 anonim ***** válasza:
pont azt nem írtad le, milyen autód van. egy diesel pl úgy kilő ha akar hogy csak les az ember, de egy 1.3as régi swift is tud gyorsulni, mert könnyű.
2014. márc. 14. 17:15
 6/10 anonim ***** válasza:
a diesel a nyomatékának köszönhetően jól húz már alacsony fordulaton. Engem is folyton legyorsulnak.
2014. márc. 14. 20:05
 7/10 anonim ***** válasza:
Attól, hogy alacsony fordulaton nagyobb a nyomatéka, még nem jelenti, hogy jobban is gyorsul :)
2014. márc. 14. 20:24
 8/10 anonim válasza:
Egy 1.8-as szívó dízel Peugeot 205-öm van meg egy 1,7-es turbó dízel Opel Merivám! Peugeot 60LE és 900kg, a meriva 105LE és 1300kg! Egyikkel sincs lámpától ellenfél a hasonló kategóriákban de néha még a nagyobbakban sincs :)
2014. márc. 14. 21:16
 9/10 anonim ***** válasza:

minek ezen rágódni?

Engem Miskolcon folyamatosan legyorsulnak....de én meg tudom, hogy a következő lámpa ha tolom neki piros :)

Szarok a sok hülyére....vezetek úgy ahogy megszoktam...

Havi 3-4 ezer km van bennem...sosem érdekel hogy legyorsulnak....

2014. márc. 14. 22:22
 10/10 anonim ***** válasza:
Amúgy is tök idióták a magyarok,sírnak hogy drága a benzin meg hogy városba megesz 10 litert vagy afölött a kocsijuk,azt ha megnézed tövig taposva nyomják a gázt és úgy indulnak el,azt csodálkoznak hogy sokat eszik a kocsi a városban! Indulj kíméletesen,amúgy is a motor városba nem mindig tud bemelegedni ezért jól teszed hogy lassabban mész mint a többi barom.
2014. júl. 8. 11:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!