Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Nagyon rosszat tesz a kocsinak...

Nagyon rosszat tesz a kocsinak, ha 1-esben kínlódva megyek föl egy emelkedőn?

Figyelt kérdés

Relatíve friss jogsim van, és ahol eddig vezettem, ott teljesen sík a terep, a legnagyobb emelkedő egy nagyobbfajta bukkanó, de hát azt meg se érzi a kocsi, így fogalmam sincs, hogy hogy kell kezelni az emelkedőket. Viszont múltkor mentem egy barátomhoz, aki olyan faluban lakik, ami hegyre épült. Odáig gond nélkül eljutottam, ott viszont körülbelül 10 perc ment rá az utolsó két utcára, ha 20-szor nem fulladtam le, akkor egyszer se.

Az a baj, hogy egy beláthatatlan kereszteződésben kell bekanyarodnom, már alapból 30-as táblánál, szóval lendület 0, és ott van egy elég meredek emelkedő. Kettesben még padlógáznál is megállt a kocsi és elkezdett visszagurulni. Végül egy 5 perc szórakozás után egyesben, ordító motorral sikerült felküzdeni magam, de a következő sarkon játszhattam el ugyanezt...

Pedig nem ősrégi romhalmaz a kocsi, 10 éves turbódízeles ford, soha nem volt még vele gond, mások olyan ócskavasakkal mennek ott fel... csak én nem tudom hogyan kell :D

Szóval ez nagyon rosszat tesz a kocsinak? Hogy lehetne kulturáltabban megoldani, hogy ne üvöltve menjen fel szerencsétlen?

2016. dec. 15. 16:04
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Persze csak elinduláskor, de attol még nem lesz semmi baja ha huzamosabb ideig egyesben mész( ha nem forgatod szét a motort) csak lassan fogsz haladni..
2016. dec. 15. 16:57
 12/23 anonim ***** válasza:
Mucca google térképen, hogy melyik hely az. Nekem a te szavad alapján egy "romhalmaz ócskavas" Suzuki Swiftem van ami szánalmasan 21 éves, és vele még 40fokos emelkedőn is felmentem 2-be, és nem is hisztizett, de az nem lehet, hogy én vagyok a profi mert 1 éves jogsim van csak. Szóval mutasd meg a helyet. Amúgy nem baj a 1-es terepen én a "romhalmaz ócskavas " Swiftemmel kb 4 km-t mentem gond nélkül.
2016. dec. 15. 17:00
 13/23 A kérdező kommentje:
Térképen nem látszik olyannak az emelkedő, előbb csekkoltam, de holnap járok arra, ha nagyon-nagyon fontos, csinálhatok 1-2 fotót :D
2016. dec. 15. 17:02
 14/23 anonim ***** válasza:

Használd nyugodtan az 1-es fokozatot, és a gázpedállal szabályozd a motor erejét...

olvasd el a kocsi gépkönyvét...haladás emelkedőn c. részt..

felesleges kapcsolgatni, kuplunggal játszani...1-es, oszt jónapot...

2016. dec. 15. 17:35
 15/23 anonim ***** válasza:
0%
Úristen. Hogy az életedben még mennyi olyan dolog lesz amit nem csináltál.. És mindennél meg fogsz akadni? Kell melléd egy ember egész életed végéig aki mindent megmutat? Magadtól nem tudsz rájönni semmire?
2016. dec. 15. 18:22
 16/23 A kérdező kommentje:
Nem, eddig mindent sikerült megoldanom, végül ezt is, mint írtam, csak nem tudom, hogy ez mennyire jó így. Neked még soha nem kellett elmagyarázni semmit??
2016. dec. 15. 18:36
 17/23 anonim ***** válasza:
Nekem hasonló bajom van, körforgalom után emelkedő, bemegyek a körforgalomba 30-cal 3-asban, aztán menjek fel végig 3-asban üvöltő motorral az emelkedőn vagy lehet váltani 4-esbe?
2016. dec. 15. 18:47
 18/23 anonim ***** válasza:

Ha az 1-essel csak megindítod felfele az emelkedő és alapjáraton ráváltod a 2-est jóhogy megfullad.

1-es kihúzatod 2-2200-ig majd gyorsan rá a kettes hogy ne álljon meg az autó és kész. Nincs az a dízel ami 25-30-al 2-esben ne tudjon felmenni egy emelkedőn, ezt még es kispolszki is megcsinálja.

2016. dec. 15. 18:52
 19/23 anonim ***** válasza:
Ha tudsz akkor csinálj fotót, persze. Ne figyelj a srácra, ő már úgy született, hogy mindent tud és nem kell neki elmondani semmit, nála tehetségesebb embert még nem is ismertem ( bár nem tudom ki ez a kommentelő) de biztos így van, de dízel autó eléggé kezelhetőek, egyszer én is vezettem dízelt 5-be 20-al se rángatott, mondjuk 1.4 dízel volt...
2016. dec. 15. 19:12
 20/23 A kérdező kommentje:

Eleve kettesben fordultam be, és indultam el felfele. Akkor próbáljam meg úgy, hogy egyesben indulok lentről?

Végre valaki írt valami konkrét ötletet :D

2016. dec. 15. 19:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!