Nagyon rosszat tesz a kocsinak, ha 1-esben kínlódva megyek föl egy emelkedőn?
Relatíve friss jogsim van, és ahol eddig vezettem, ott teljesen sík a terep, a legnagyobb emelkedő egy nagyobbfajta bukkanó, de hát azt meg se érzi a kocsi, így fogalmam sincs, hogy hogy kell kezelni az emelkedőket. Viszont múltkor mentem egy barátomhoz, aki olyan faluban lakik, ami hegyre épült. Odáig gond nélkül eljutottam, ott viszont körülbelül 10 perc ment rá az utolsó két utcára, ha 20-szor nem fulladtam le, akkor egyszer se.
Az a baj, hogy egy beláthatatlan kereszteződésben kell bekanyarodnom, már alapból 30-as táblánál, szóval lendület 0, és ott van egy elég meredek emelkedő. Kettesben még padlógáznál is megállt a kocsi és elkezdett visszagurulni. Végül egy 5 perc szórakozás után egyesben, ordító motorral sikerült felküzdeni magam, de a következő sarkon játszhattam el ugyanezt...
Pedig nem ősrégi romhalmaz a kocsi, 10 éves turbódízeles ford, soha nem volt még vele gond, mások olyan ócskavasakkal mennek ott fel... csak én nem tudom hogyan kell :D
Szóval ez nagyon rosszat tesz a kocsinak? Hogy lehetne kulturáltabban megoldani, hogy ne üvöltve menjen fel szerencsétlen?
Használd nyugodtan az 1-es fokozatot, és a gázpedállal szabályozd a motor erejét...
olvasd el a kocsi gépkönyvét...haladás emelkedőn c. részt..
felesleges kapcsolgatni, kuplunggal játszani...1-es, oszt jónapot...
Ha az 1-essel csak megindítod felfele az emelkedő és alapjáraton ráváltod a 2-est jóhogy megfullad.
1-es kihúzatod 2-2200-ig majd gyorsan rá a kettes hogy ne álljon meg az autó és kész. Nincs az a dízel ami 25-30-al 2-esben ne tudjon felmenni egy emelkedőn, ezt még es kispolszki is megcsinálja.
Eleve kettesben fordultam be, és indultam el felfele. Akkor próbáljam meg úgy, hogy egyesben indulok lentről?
Végre valaki írt valami konkrét ötletet :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!