Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Nagyon rosszat tesz a kocsinak...

Nagyon rosszat tesz a kocsinak, ha 1-esben kínlódva megyek föl egy emelkedőn?

Figyelt kérdés

Relatíve friss jogsim van, és ahol eddig vezettem, ott teljesen sík a terep, a legnagyobb emelkedő egy nagyobbfajta bukkanó, de hát azt meg se érzi a kocsi, így fogalmam sincs, hogy hogy kell kezelni az emelkedőket. Viszont múltkor mentem egy barátomhoz, aki olyan faluban lakik, ami hegyre épült. Odáig gond nélkül eljutottam, ott viszont körülbelül 10 perc ment rá az utolsó két utcára, ha 20-szor nem fulladtam le, akkor egyszer se.

Az a baj, hogy egy beláthatatlan kereszteződésben kell bekanyarodnom, már alapból 30-as táblánál, szóval lendület 0, és ott van egy elég meredek emelkedő. Kettesben még padlógáznál is megállt a kocsi és elkezdett visszagurulni. Végül egy 5 perc szórakozás után egyesben, ordító motorral sikerült felküzdeni magam, de a következő sarkon játszhattam el ugyanezt...

Pedig nem ősrégi romhalmaz a kocsi, 10 éves turbódízeles ford, soha nem volt még vele gond, mások olyan ócskavasakkal mennek ott fel... csak én nem tudom hogyan kell :D

Szóval ez nagyon rosszat tesz a kocsinak? Hogy lehetne kulturáltabban megoldani, hogy ne üvöltve menjen fel szerencsétlen?

2016. dec. 15. 16:04
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
Ha nem pörgeted 2 ezerig el araszol,de jót nem tesz neki ,és a fogyasztásnak sem.Az egyes csak a megmozdításra van,elég extrém emelkedő ahol már a kettes is sok. Lendületből kell kettest váltani és felmegy.A harmicas táblát nem mindig ésszerű betartani a gyakorlatban.
2016. dec. 15. 16:10
 2/23 anonim ***** válasza:
Itt nem az emelkedővel van a baj, hanem hogy nem tudsz vezetni.
2016. dec. 15. 16:13
 3/23 anonim ***** válasza:

Nekem is volt olyan járgányom, de régen túladtam rajta.

Magyarországon nincsen olyan település, ahol kettessel nem boldogulnál.

2016. dec. 15. 16:18
 4/23 anonim ***** válasza:

Teljesen természetes az, hogy emelkedőn pörgeted a kocsit.

Nem tudom, Google Térképen fent van e a nevezett helység, de én megnézném, úgy talán könnyebben tudok/tudnánk segíteni.

2016. dec. 15. 16:18
 5/23 A kérdező kommentje:

Vezetni "tudok" (amennyire egy pár hónapos jogsival rendelkező embertől elvárható), soha más problémám nem volt, ezt viszont nem volt lehetőségem se megtanulni, se gyakorolni, életemben nem kellett még ilyet csinálnom.

Nem lehet 30-nál többel menni, mert - mint írtam - az első kereszteződésben beláthatatlan a kanyar, a tovább menő út is kanyarodik, azt se látni rendesen, hogy szemből jön-e valaki (nekem balra kell kanyarodnom)..... a másik kereszteződésnél meg egy brutál keskeny földútra kell bekanyarodni, ki kell centizni, hogy ne essen be a kocsi az árokba, ott se lehet száguldozni, vagyis hát lehetni lehet, de utána ki szedi ki a susnyásból a kocsit?

2016. dec. 15. 16:24
 6/23 anonim ***** válasza:
Az oké hogy 1-esben mész fel, de ordíttatni a motort nem kell, főleg nem percekig.
2016. dec. 15. 16:28
 7/23 A kérdező kommentje:

De kevesebb gázzal meg megáll :S Nem értem, a barátom kocsijával gyönyörűen sikerült felmennem 2-esben :/ de apámnak meg sose volt gondja a forddal (övé a kocsi) akárhol volt vele, nem volt hogy ne tudott volna menni rendesen.

Vagy ez azért van, mert ez dízel, én meg előtte még csak benzinest vezettem, és ilyen más lenne? Vagy mi?

2016. dec. 15. 16:32
 8/23 anonim ***** válasza:
2 lehetőség : Megkérdezed a haverod szüleit aki már régóta oda jár kocsival ő hogy csinálja megpróbálod megy megy nem nem .. olyan nincsen hogy még 1-esbe se akar menni felfelé egy autó nem létezik akkor emelkedő nálunk . amúgy meg parkolj le és felsétálod azt a pár utcát ...
2016. dec. 15. 16:38
 9/23 anonim ***** válasza:

Lefullad 2-esben, miközben gázzal mész felfelé, vagy mi?

Amúgy kutya baja sem lesz ha 1-esben mész, azt is ugyanúgy lehet használni, mint a többi sebességet.

2016. dec. 15. 16:39
 10/23 A kérdező kommentje:

Igen, szerintem is az lesz, az állomásnál hagyom a parkolóban a kocsit, onnan 3 perc séta :DD

Igen, lefullad.

Oké, de az oktatóm is úgy tanította, hogy 1-est csak elinduláskor használunk pár méterig, meg minden jogsis ismerősöm is ezt mondja, ezért ""félek"" használni.

2016. dec. 15. 16:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!