Dízel autó minimum 2 literrel kevesebbet eszik azonos teljesítmény mellett igaz?
Tehát ahhoz hogy a drágább szervízt fedezze a kevesebb tankolási költség ezért egy 90 lovas dízelnek 2 literrel minimum kevesebbet kell ennie mint egy 90 lovas benzinesnek. Ugyan akkora súlyra gondolok.
Tehát sokkal drágább a szervíz és az egyéb meghibásodások javítása egy dízelnél.
Tehát ha én eljárok 5-6 liter között a benzined autómmal. Akkor ugyan azon az útvonalon ugyan ez a haszbálat mellett 3-4 litert kell ennie.
Nekem egy g astrám van 2007-es. 1.4 motorral. Gondolkodtam hogy dízelre leváltani. De kérdés megéri e. 20 kmes távokon használom.
Melyik az a dízel autó azonos teljesítménnyel. Súllyal. Nagyjából hasonló években fejlesztett autó. Tehát ezeket a g astrékat gyártják 20 éve legalább. Nem a legelső motor lehet benne. Ez már twinport classic 2. Nem tudkm.hanyas évi fejlesztés lehet. De egy ehhez hasonló kaliberű autó kellene évjáratban is hasonló. De ugye ugyan ez a használat mellett legalább 2 literrel kevesebbet egyen. Hogy ugye megírje a dízel üzemeltetése. Mert a kevesebb üzemanyagköltségből kell fedezni a drégább alkatrészeket. Köszönöm
Egy autó nem nagypapás üzemben fog keveset enni. Minél kevesebbre kell leszorítani az üzemidőt. És minél nagyobb legyen az átlagsebesség. Az is számít mikori fejlesztés. Miénkbe már tuti nem a legelső 20 éves motor van.
Nem a lehetetlent keresem. Több cikben olvastam, hogy adízel literekkel kevesebbet eszik szenélyautókban is a benzinestől. De ha egy 90 lovas dízel ugyan igy megeszi az 5 litert. Akkor a dízel az nem olcsóbbra jön ki, hiába megyej évi 100.000 kmt. Drégábbra fog kijönnj a dízel 5 literes fogyasztással mint a benzines 6 vagy akár 6.5 literes fogyasztással. Tehát én ha megyek 5.3-6.4 literrel. Akkor kettő literrel kevesebbet kell egyen. Hogy maradjon pénz a drágább szervízre. Plusz még olcsóbbra is jöjjön ki. És még hozza is vissza a drágább árát. És még meg is van kötve hogy ne használd rövidtávon. Ne hajtsd, járatsd hidegen. Járasd leállítás előtt. Legjobb kúton tankold a legdrégább anyagot.. Stb stb stb.
Csak egy tényt írtam le, kamion mögött ugyebár a legkedvezőbb a fogyasztás mivel minimálisra csökken a légellenállásod. Nekem 116lovas dízelem eszik dinamikus használatban 4,7-5l.
"És még meg is van kötve hogy ne használd rövidtávon." Az új dízeleknek nem tesznek a rövid távok jót ez tény, a régi adagolósnak szinte m1 hogy mekkora távra indítod be.
"Ne hajtsd, járatsd hidegen"
Hidegen ha járatod azzal csak kopik a motor, főleg egy dízelnél amit ha negyedóráig járatod még akkor se fog megmozdulni ha vízhőfok.
" Járasd leállítás előtt."
Igen érdemes megvárni egy megállásnál míg a turbó megáll és nem úgy állítod le hogy még forog és a kenése megszűnik.
"Legjobb kúton tankold a legdrégább anyagot.."
Én mindig auchan dízelt tankolok +egy kis 2t olaj és kész nem kell ide csoda gázolaj, az magyarországon úgysincs, külföldön a legszarabb 1000x jobb mint az itthon tankolható bármely prémium.
Kinek mi éri meg én csak hosszútávokra megyek autóval így a dízel ideálisabb választás volt, persze nem a legbetegágyabb dízelt kell megvenni.
12
Miért KÉNE hogy a dízel 2 literrel kevesebbet egyen??
Azért mert a végén a benzin és dízeles fentartási költsége egyformára KÉNE hogy kijöjjön?
Nem, nem KELL nekik egyformára kijönni.
Az én 3,0 dizelem városban 10-et eszik, a fentartási kölsége drága, na ezzel akkor hogy lesz?
De értjük hogy csak azt akarod bizonygatni hogy a te 1.4 astrádnál nincs jobb választás. Ez igaz is lehet azokra akik kiszámolják forintra hogy melyik autó fentartása mennyibe kerül és természetesen a legolcsóbbat választják.
De nem mindenki ilyen - tudom ez neked hihetetlen.
Igen. 14-es. 3 ezres dízelt egy 3 ezres benzineshez kell hasonlítani. Vagy egy ugyan akkora teljesítmínyű benzinest kell összehasonlítani vele. Nagyobb teljesítménynél már jobbra tud kijönni a dízel mint ilyen kis teljesítménynél amiről én beszélek. És is 90 lovas dízelt kértem példának nem egy 3 ezreshez akartam hasonlítani.
Valamelyikőtök írta, hogy miért kéne 2 literrel kevesebbet ennie? Hogy ugyan annyira jöjjön ki a fenntartása??
Nem. Nem ugyan annyira kell kijönnie. Egy dízelnek olcsóbbra kell kijönnie sokkal. Mivel az újkori ára is legalább 1 milióval drégább a dízelnek. Ezért nagyon keveset kell ennie a benzines társához képest, hogy visszabírja hozni az árát.
Pl ha nézek egy dízel G astrát. Egy 2 ezrest mondjuk. Mert az olyan 100 ló úgy emlékszek. Az se fog 3-4 litert enni. De akkor hogyan fogja vissahozni az árát? Tegyük fel hogy mind a kettő autóba 500 ezer kmt hajtunk bele. Azt simán tudja mind a két motor. Benzines is és a dízel is. Szerintem el kell menni vagy 400 ezer kmt mire elkezdi visszahozni az árát. Nem? Drágább a gázolaj mint a benzin. És 1 literrel eszik kevesebbet esetleg.
De munkatársamnak egy 1.7-es 68 lovas g astrája van. Az 20 éves. 5 felett eszik. Mikor hozza vissza az árát?
Ilyenkor amikor azt mondják engedd el akkor látják az emberek hogy van benne igazság amit írok...
Több cikkven írják hogy könnyen lehet égy szervíz 1 milió forint is egy hétköznapi dízel autóban. Mikor hoz vissza 1 milió forintot ha nem is nagyon eszik kevesebbet?
"Több cikkven írják hogy könnyen lehet égy szervíz 1 milió forint is egy hétköznapi dízel autóban. "
Ezt én is minden helyen látom, de azt senki nem mondja el, hogy mégis mi a jó ég kerülhet egyszerre 1 millába egy átlagos dízel autón? Még márkaszervízben sem tudsz otthagyni annyit, hacsak nem motor, vagy váltócseréről van szó.
"Ilyenkor amikor azt mondják engedd el akkor látják az emberek hogy van benne igazság amit írok..."
Milyen igazság?Te olyan baromságokat beszélsz,hogy hihetetlen!Olyan szinten dilettáns vagy a témával kapcsolatban,hogy rossz nézni,és közben puffogtatod itt általad igaznak vélt dolgokat(amiket egyebkent nem tudom honnan szedtel elő,meg ráadásul a bő 90%-a hülyeség)hogy ezzel is bizonyíts,meg igazat adj önmagadnak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!