Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ti hogy szoktatok váltani...

Ti hogy szoktatok váltani felfelé?

Figyelt kérdés

Kérdésem az lenne, hogy ti hogy szoktatok váltani mondjuk 2-ből 3-asba, vagy 1-ből 2-es be:

Mikor kocsi 1-ben van lenyomjátok a kuplungot, majd felteszitek 2-esbe a váltót, felengeditek a kuplungot teljesen és utána adtok csak gázt.

VAGY: egyszerre engeditek fel a kuplungot és adtok gázt (kb. mint elinduláskor)

???

Nagyon köszi :))

18/l

2016. dec. 1. 12:35
1 2 3 4
 31/35 veterán vas ***** válasza:

Ha még ebben a "felügyelet alatti" időszakodban vagy ;) akkor csak azt ajánlhatom, hogy mindent csinálj úgy, ahogy az oktató -és később a vizsgabiztos is -elvárja. Aztán mikor kezedben a jogosítvány, akkor kialakíthatsz, egy számodra jobb, kényelmesebb, kifinomultabb vezetési stílust.

A vizsgáig hátralevő időben, próbálj meg ezzel a kompromisszummal együtt élni. (saját érdeked)

2016. dec. 3. 16:43
 32/35 anonim ***** válasza:

Az az igazság, hogy a te oktatód és majdani vizsgabiztosod szempontjából teljesen mindegy, hogy mi hogyan váltunk. Ahogy az előző is írta, csináld úgy, ahogy az oktató, éld túl ezt a fennmaradó kis időt, aztán utána majd kialakul a saját ízlésed a hónapok, évek során.

Sajnos ezt az oktatós-vizsgázós részt túl kell élni, ez van. És sajnos mindenhol. Lehet, hogy jobb oktatód lenne máshol, de a vizsgabiztos teljesen random, az kb. kiszámíthatatlan. És ha előző este nem akart vele hancúrozni az asszony, akkor azt elveri rajtad, ha olyan kedve van.

A vizsgáztatás olyan, mintha egy verset kéne visszamondanod hibátlanul, csak itt nem beszélsz, hanem a kezed lábad agyad jár. Ha hibázol a versben, akkor az nem jó. Lehet az egyik vizsgabiztos nem foglalkozik vele, de lehet ha olyanja van, akkor azt mondja, hogy álljatok félre, és a vizsgád itt és most véget ért. Csak mert. És fellebbezésnek helye nincs.

Sok sikert!

2016. dec. 4. 17:58
 33/35 anonim ***** válasza:

Én ma voltam forgalmi vizsgázni. Engem is úgy tanítottak, hogy ne nyomjam egyszerre a gázt és a kuplungot (kivéve elinduláskor).

Engem úgy tanítottak, hogy pl: ha városon belül 2-esből váltok 3-asba, akkor gázt adok és felviszem a sebességet olyan 30-35 km/h-ig. Majd leveszem a gázról a lábam, kuplung be és 3-as fokozat. Ha elég gyorsan csinálod, így ideje sincs az autónak lelassulni, tartja a sebességet 3-asban.

Amiről te írsz, hogy ránt egyet az autó váltásnál, nálam akkor fordult elő, ha túl korán (kis sebességnél) akartam beváltani, pl: 25-nél 3-asba.

Én nem kaptam hibavonalat a pedálok nem összehangolt kezelésére, igaz nem is rángatott az autó váltásnál.

2016. dec. 7. 13:28
 34/35 Kenzo Tenma válasza:
Akkor rángat az autó, ha túl gyorsan engeded fel a kuplungot.
2017. jan. 8. 02:18
 35/35 anonim válasza:
Aki a feltett kérdésre akar választ kapni a 14. vàlasznál találja meg
2021. máj. 9. 01:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!