Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mitől függ, hogy milyen...

Mitől függ, hogy milyen hosszan lehet benyomni a kuplung pedált?

Figyelt kérdés

Van egy 1.3-as Yarisunk, annak kb 15-20 cm a kuplung pedál mozgása, és van egy rover 25 -ünk, aminek ez a táv kb kétszerese.

Teljesen más ponton fog a kettő.

Mért van ez, és lehet-e állítani rajta ?

2016. nov. 26. 14:38
 1/5 anonim ***** válasza:

konstrukció.

Az én kocsimnál pl magasan fog a kuplung de ahogy utánanéztem másnál is így van aki ugyan iylen kocsit vezet.

Van amelyiknek hosszabb az útja, nehezebb benyomni, stb

2016. nov. 26. 14:54
 2/5 anonim ***** válasza:

Egyes típusokon még lehet állítani egy picikét, de elég ritka az ilyen, az újabbakon már nem lehet állítani. Például a Renaultoknál teljesen fent fog a kuplung újkorában is, annyira, hogy egy németautós erre azt mondaná, hogy ez már sz**rrá van kopva, pedig nem is, egyszerűen ez ilyen. Míg a legtöbb német márkánál például egészen lent fog.

A 40 centis pedálmozgást persze nem hiszem el :)

2016. nov. 26. 15:53
 3/5 anonim ***** válasza:

Az a 15-20 cm jó lesz 5-6 centinek is, nehezen hiszem, hogy ha a sarkad lerakod, a lábfejedet 40 cm tudod mozgatni.

Rakd le a sarkad otthon, és emeld fel, amennyire tudod, majd mérd meg. Aztán nézd meg a 20 cm is.

2016. nov. 26. 20:08
 4/5 anonim ***** válasza:

3-mas

Kuplungot úgy engedjük ki, hogy a sarkunkat is felemeljük. Persze tudom hogy sokan nem úgy csinálják, de elég baj.

2016. nov. 26. 20:33
 5/5 A kérdező kommentje:
Oké talán kicsit túlzás volt az a táv, csak szemléltetni akartam, hogy kb 2x akkor a kettő közötti különbség
2016. nov. 27. 13:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!