Mitől függ, hogy milyen hosszan lehet benyomni a kuplung pedált?
Van egy 1.3-as Yarisunk, annak kb 15-20 cm a kuplung pedál mozgása, és van egy rover 25 -ünk, aminek ez a táv kb kétszerese.
Teljesen más ponton fog a kettő.
Mért van ez, és lehet-e állítani rajta ?
konstrukció.
Az én kocsimnál pl magasan fog a kuplung de ahogy utánanéztem másnál is így van aki ugyan iylen kocsit vezet.
Van amelyiknek hosszabb az útja, nehezebb benyomni, stb
Egyes típusokon még lehet állítani egy picikét, de elég ritka az ilyen, az újabbakon már nem lehet állítani. Például a Renaultoknál teljesen fent fog a kuplung újkorában is, annyira, hogy egy németautós erre azt mondaná, hogy ez már sz**rrá van kopva, pedig nem is, egyszerűen ez ilyen. Míg a legtöbb német márkánál például egészen lent fog.
A 40 centis pedálmozgást persze nem hiszem el :)
Az a 15-20 cm jó lesz 5-6 centinek is, nehezen hiszem, hogy ha a sarkad lerakod, a lábfejedet 40 cm tudod mozgatni.
Rakd le a sarkad otthon, és emeld fel, amennyire tudod, majd mérd meg. Aztán nézd meg a 20 cm is.
3-mas
Kuplungot úgy engedjük ki, hogy a sarkunkat is felemeljük. Persze tudom hogy sokan nem úgy csinálják, de elég baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!