Melyik a károsabb? A hagyományos autózás vagy az elektromos?
"Aki viszont csak a városban közlekedik, esetleg az aglomerációba jár, annak egy tök jó alternatíva az elektromos autó. "
Igaz,viszont egy átlagembernek erre soha nem lesz 8-10m Ft-ja.Úgy,hogy mellette még tartson egy "igazi" autót.
#32 Viszont a koros, és büdös teherautónak sokfelé kell vinni az árút. Amúgy nyilvánvalóan egy harmadik megoldás a legtisztább az LPG, ezért is arra váltottak át egy kontinens(nyi) országban, a tömegközlekedésben és nem az elektromos meghajtásra
Elektromos autót előállítani még mindig sokkal károsabb, és a vég eredmény is. Csak a nyugati városi lakó, nem szívja be a füstöt, és nyeli be a káros anyagot.
Kérdezőnek:
naponta több millió tonna kerozint égetnek el az óriásrepülők(egy gép általában 100 tonna kerozinnal száll fel)akár katonai, akár utasszállító.
az óriás tengerjárókról már nem is beszélve...a több százezer tonnás hajót a vízben valahogy mozgatni kell..na ezekhez kell rendesen a fekete arany...
az elektromos autózás még játékszer pgazdagabb polgároknak..a pleb'snek marad a dízel, meg a benzines..
akár jobbak, akár nem.
majd ha az olajlobbi egedi, akkor törnek előre a tiszta elektromos járgányok...ahhoz alsóhangon harminc évet várni kell.
"Eszemben sem volt senkit lehülyézni.
Pont ezt hangsúlyoztam, de ezek szerint még így is félreérthető volt. Az írásod alapján te nem vegyész lehetsz és nem levegőkémiai szakértőként dolgozol mint én. Mielőtt megint félreértsz, nyilván a te szakterületeden pedig én írnék butaságokat és nem a legszakszerűbben fejezném ki magam. Nincs ezzel semmi baj, ez természetes. Eszem ágában sincs, soha nem is volt emiatt bárkit lehülyézni.
Pont azért nem akartam részletekbe belemenni, mert arra azt hihetnéd, hogy közötködöm, de ezek szerint azzal hogy nem részleteztem, nem vázoltam fel reakciómechanizmusokat, csak az ellenkezőjét értem el... Sajnálom hogy így ment át.
Nézd, azzal kapcsolatban amit írtál még gyorstalpaló tempóban is fél évig járhatnál az egyetemre."
Igen érzem a szavaidban hogy nem hülyéztél le :) De a szokványos lenézés megvan nálad is mint az egyetemet végzettek legtöbbjénél. Mindegy, részemről nincs harag.
Mindenesetre köszönöm a felvilágosítást, ezek szerint komoly szakember lehetsz hogy kened vágod a témát, de azért megpróbálkozok majd a gyorstalpalóval :)
köszi a hosszas leírást a témával kapcsolatban, nagyon sokat segítettél. Boldog karácsonyt!
EGY autóból melyik károsabb MENET KÖZBEN. Egyértelműen a hagyományos, mert az pufog, az elektromos meg semmit.
A kérdés egyértelmű volt, erre jön 4 oldalnyi találgatás, meg mellébeszélés arról mi lesz az akkukkal, meg miből termelik a villanyt... Nem volt kérdés.
Az elektromágnesek hatása az smafu? ;) :O
Amúgy már pedzegetik az "ólompótló" adalékanyagok (vegyszerkeverék(ek)) éppen pont az emberben több kárt okoznak, már a szervezetben átalakulva főleg, mint előtte az ólom. Na és erre ott volt az etil-alkohol anno, ami alapban is az ólom versenytársa volt a kezdetekkor. :O :(
Azért ne legyünk naivak, mind ez üzleti kérdés.
Amikor az USA-ban ez veszteséges volt a nagy cégeknek egy népszerű típust hívtak vissza és zúzták be őket.
Ma már nincs hová fejleszteni, legalábbis nagy távlatokban a belsőégésű motorokat, és kilobbizták a támogatásokat.
Mondjuk most is inkább a hibrid autók kelnek el. Talán nem véletlenül.
Franciák például, nem bezárni készülnek az autóm erőműveiket, a németek is folyton tologatják már most is a ez irányú határidőket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!