Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha emiatt a 3 dolog miatt...

Ha emiatt a 3 dolog miatt nagyon-nagyon félek vezetni, azzal mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

Meglett a jogsim, minden vizsga elsőre sikerült, szóval ez alapján gondolom, hogy nem vagyok menthetetlen, de mégis 3 dolog van, amitől nagyon félek, és ezek miatt csak akkor merek vezetni, ha már valaki veszekszik velem, hogy márpedig gyakorolnom kell.

Szóval amik zavarnak:

- Váltó: Tudom kezelni, ilyen téren nincs bajom vele, de minden egyes váltáskor félek, hogy elrontok valamit, és baja lesz az autónak, mikor 5-ösbe rakom, vagy abból vissza, akkor lepereg előttem az életem, mert azt ugye "kanyarodva" kell váltani, és félek, hogy elvétem, és 4-esből 3-asba rakom 5 helyett, vagy visszafele 2-esbe, vagy a legnagyobb félelmem (akárhogy próbál meggyőzni mindenki, hogy olyat nem lehet), hogy 5-ösből berakom rükvercbe.

- Többi közlekedő 1: a kikanyarodás, és a gyorsítás azért elég nyögvenyelősen még (ha már sikerült, utána tempósan vezetek, nem 30-cal az 50-es táblánál, és hasonlók), és állandóan rosszul érzem magam, amiért akadályozom a többi közlekedőt, ráadásul ilyenkor van, hogy kb letolnak az útról, ami elég sz..r érzés.

- Többi közlekedő 2: rengeteg a marha az utakon. Magamat annyira nem is féltem, bízok benne, hogy a komolyabb baleseteket el tudom kerülni, de mindig bennem van, hogy mi van, ha lezúzom kicsit a kocsit más miatt.. Pl épp tegnap volt valami idióta előttünk, aki 60-ról minden átmenet nélkül satuféket nyomott, centiken múlt, hogy nem mentünk bele, pedig nem mentünk közel hozzá annyira. Mivel nincs saját kocsim, és évekig nem is lesz még, mert csak tanulok, ezért kölcsön-autóval tudok járni (szüleimé, páromé), rosszul vagyok a gondolattól is, hogy egy karcolás is esik rajta (nyilván történhet az én hibámból is, de attól annyira nem félek, mert tudok ellene tenni.. az ilyen helyzeteket viszont nem tudom, hogyan kell kezelni)

Szerintetek mit kéne tennem, ha ezek miatt félek nagyon vezetni?

2016. nov. 14. 19:25
1 2 3 4
 31/32 anonim ***** válasza:
igazából az a vicces, hogy olyanoknak mesélsz a tapasztalataidról, teljes meggyőződéssel, akik több mint ezerszer többet vezettek ezerszer annyi tapasztalattal.
2016. nov. 18. 11:42
 32/32 A kérdező kommentje:
Most ha egyszerűen ezek vannak, akkor mit csináljak? :D Lehet mondjuk, hogy csak én lakok nagyon ótvar helyen, nem tudom...
2016. nov. 18. 11:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!