Ha emiatt a 3 dolog miatt nagyon-nagyon félek vezetni, azzal mit lehet tenni?
Meglett a jogsim, minden vizsga elsőre sikerült, szóval ez alapján gondolom, hogy nem vagyok menthetetlen, de mégis 3 dolog van, amitől nagyon félek, és ezek miatt csak akkor merek vezetni, ha már valaki veszekszik velem, hogy márpedig gyakorolnom kell.
Szóval amik zavarnak:
- Váltó: Tudom kezelni, ilyen téren nincs bajom vele, de minden egyes váltáskor félek, hogy elrontok valamit, és baja lesz az autónak, mikor 5-ösbe rakom, vagy abból vissza, akkor lepereg előttem az életem, mert azt ugye "kanyarodva" kell váltani, és félek, hogy elvétem, és 4-esből 3-asba rakom 5 helyett, vagy visszafele 2-esbe, vagy a legnagyobb félelmem (akárhogy próbál meggyőzni mindenki, hogy olyat nem lehet), hogy 5-ösből berakom rükvercbe.
- Többi közlekedő 1: a kikanyarodás, és a gyorsítás azért elég nyögvenyelősen még (ha már sikerült, utána tempósan vezetek, nem 30-cal az 50-es táblánál, és hasonlók), és állandóan rosszul érzem magam, amiért akadályozom a többi közlekedőt, ráadásul ilyenkor van, hogy kb letolnak az útról, ami elég sz..r érzés.
- Többi közlekedő 2: rengeteg a marha az utakon. Magamat annyira nem is féltem, bízok benne, hogy a komolyabb baleseteket el tudom kerülni, de mindig bennem van, hogy mi van, ha lezúzom kicsit a kocsit más miatt.. Pl épp tegnap volt valami idióta előttünk, aki 60-ról minden átmenet nélkül satuféket nyomott, centiken múlt, hogy nem mentünk bele, pedig nem mentünk közel hozzá annyira. Mivel nincs saját kocsim, és évekig nem is lesz még, mert csak tanulok, ezért kölcsön-autóval tudok járni (szüleimé, páromé), rosszul vagyok a gondolattól is, hogy egy karcolás is esik rajta (nyilván történhet az én hibámból is, de attól annyira nem félek, mert tudok ellene tenni.. az ilyen helyzeteket viszont nem tudom, hogyan kell kezelni)
Szerintetek mit kéne tennem, ha ezek miatt félek nagyon vezetni?
ma 15:23
Ott ültem mellettük, szóval nem hazudnak. Azt meg hogy lehet elrontani, hogy pl haladsz a főúton? :D Sok az idióta, gyalogosan meg bicóval is napi szinten elütnek majdnem, pedig a nekem kijelölt helyen megyek, nem megyek át piroson, stb stb.....
17es vagyok es a 18ra reagalok :)
Na szóval kicsit tegyél rendet a fejedben.
Az autósoknak NEM célja hogy egymást vagy téged megöljenek. Igen hibáznak, ahogy te is fogsz, nem történik semmi.
Kezd el vezetni annak a tudatában hogy ők is figyelnek rád, és olyan módon hogy tudjanak reagálni ha valamit elbénázol.
Ennyi az egész, és menni fog, a vezetéshez nem kell ész semennyire se.
Amit hozzátennék megint: Arra számolj bármikor befékezhet az előtted levő, a követési távolság ez, tehát ha valaki előtted fékez, az nem az köcsögállat, hanem egy autós aki azért fékez mert oka van rá.
Ha valaki sávot vált és mellette vagy nem az a célja hogy ki akar nyírni hanem elcseszte a kottát, no problem te dudálsz és elkerülöd a balesetet. Azt amikor te leszel az aki benéz valamit a másik dudál és elkerüli a balesetet.
Ez ilyen piszkosul egyszerű, a mai napig nem értem miért mesélnek emberek őrültekről akik az utakra gyilkolni mennek, mindenki hülye, mindenki rossz aki az úton megy és nem úgy reagál ahogy a kritizáló gondolja..
Ezt a családodtól tanult dolgot töröld a fejedből, vedd úgy hogy egy játszma.. Figyelni kell magadra, másokra, tévedni fogsz te is, mások is, de alapvetően senki de senki nem akar majd az úton megölni,tehát ne rémülten vezess hanem nyugodtan..
ha meg karc lesz a kocsin, na bumm mi történt, ez egy ipari termék, aminek az a feladata hogy eljuttasson a-ból b-be, néha karcos lesz, nem jó dolog de megtörténik
Ok, és ha pl rosszul van, azért jön szembe nekem? Bízhatok benne, hogy visszamegy, nem fog. Meg aki rágyorsít, mikor előzik, az igenis hajlamos azt akarni, hogy a másik MEGHALJON.
Aki meg száguldozik és átmegy a szembe sávba egy beláthatatlan úton, az is telibe tojik rá, hogy kinek esik baja. Majd lehúzódik, gondolja ő. Hát igen, csak ha nem látod, hogy jön? Ha akkor 20 másodperccel előbb indulunk, akkor már nem élünk :/ Belátható úton meg ugorhatsz be az árokba, ami szintén nem veszélytelen, plusz kockásra koptatod a kereket, plusz megnyomorgatod a kocsit, plusz állhatsz a semmi közepén, amíg valaki megment.. És ez még a szerencsés verzió.
Meg ott vannak, akik felmennek szembe az autópályára, stb. Vitatkoznék azzal, hogy nem kell a vezetéshez ész. Sokan azt se tudják, hogy hol vannak....
Pl ennek az embernek van jogosítványa:
https://www.youtube.com/watch?v=jqyOYYAyWBw
Te akarnál vele egy úton közlekedni?? :D
Igen, pl apám 50 évesen, olyan munkákkal a háta mögött, ami 90%-ban vezetésből áll, bizonyára gyerek. :D
Tudomásul vettem a véleményed, nem fogok neked bizonygatni semmit.
Mindenkinek más a toleranciaküszöbe a közlekedésben. Te ezek szerint azt tanultad, hogy mindenki meg akar ölni, pedig csak kihasználják a nyitva álló lehetőségeket, valószínű, hogy sokkal jobban tudnak vezetni nálad, és ők átlátják, hogy egyáltalán nem veszélyes. Aki meg rágyorsít előzés közben, simán hülye. Én ezért előzök lendületből, vagy visszahúzom kettesbe.
Aki bizonytalanul vezet, úgy tűnhet, hogy lemond az elsőbbségéről, ezért kimennek elé, teljes joggal, aztán ő van felháborodva. Engem egyáltalán nem zavar, ha valaki nem tartja be a kreszt, amíg kiszámítható, és nem zavar vagy veszélyeztet senkit. Sokkal rosszabbak a bizonytalanok és fogalmatlanok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!