Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Létezik még ez a dolog, hogy...

Létezik még ez a dolog, hogy "B" jogsival egy átképzéssel és vizsga után lehet vezetni 125 köbcentis motort?

Figyelt kérdés
Hogy működik ez pontosan és mennyibe kerül?Illetve hány órát kell venni?
2015. febr. 16. 13:58
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Egész pontosan úgy működik, hogy egy könnyített/gyorsított tanfolyamon szerezheted meg az A1 kategóriát.

Nem akarok hülyeséget írni, nekem egy óra elmélet után volt egy teljes értékű kresz-vizsga, aztán (azt hiszem) három óra gyakorlat után forgalmi vizsga. Az egész volt kb. 35000 Ft (két-három éve).

2015. febr. 16. 16:50
 2/7 A kérdező kommentje:
ja,hogy megint tenni kell egy komplett kreszvizsgát?!ennek mi értelme van?Időben meddig tart egy ilyen?meg lehet csinálni egy hét alatt?
2015. febr. 16. 17:13
 3/7 anonim ***** válasza:

Az az értelme, hogy nem kerül hat számjegyű összegbe, és nem tart fél évig.

Hogy meddig tart, az alapvetően attól függ, mikorra kapsz vizsgaidőpontot - a többi csak egy-egy nap. Legalábbis nálam így volt, nem tudom, azóta mennyit változott a rendszer.

2015. febr. 16. 17:36
 4/7 A kérdező kommentje:
köszi a választ!azért nem vágom mi értelme van megint kresz vizsgázni hiszen már legalább egyzser megtettem mikor a "B" jogsit csináltam!
2015. febr. 16. 18:14
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Más kérdések is vannak "A" kategóriánál - olyanok, amik "B"-nél nem voltak.
2015. febr. 16. 18:21
 6/7 anonim ***** válasza:

Az egyik az hogy a műszaki része eléggé más.

A másik pedig hogy a KRESZ-ben is elég sok szabály van ami nem ugyan az mint B kategóriánál.

2015. febr. 16. 21:05
 7/7 anonim ***** válasza:

Pont ezért kell elméletből is vizsgázni, látod te is azt hitted, hogy ugyanúgy kell motorral is közlekedni mint autóval, közben meg nem így van. A különbségeket abban az egy órában elmondják, levizsgázol és kész. Meglévő B-s jogsival nem lehet probléma a teszt.

Egy hét alatt biztosan nem lesz meg a jogsid egyébként. Elmélet egy óra, plusz mire időpontot kapsz vizsgára. Majd gyakorlat 3 óra, plusz mire időpontot kapsz forgalmi vizsgára. Plusz kiegészítő órák, mert ha nem motoroztál eddig sokat, akkor 3 óra alatt még csak kezelni sem fogsz tudni megtnaulni egy váltós motort, nemhogy közlekedni vele.

2015. febr. 20. 08:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!