Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért akar sok fiatal diákként...

Miért akar sok fiatal diákként autót Magyarországon ha alig van pénzük?

Figyelt kérdés

Sok olyat olvastam hogy nyári munkából autót vesznek meg évekig gyűjtik a zsebpénzt, a szülinapokra kapott pénzt hogy 18-20 évesen legyen kocsi.

Diákként fél áron van a tömegközlekedés, de ha hajnalba mész mikor nincs járat akkor meg a szülők csak odaadják az autót.

Igaz, hogy én is szerettem volna kocsit tanuló koromba de inkább vettem robogót és mikor dolgozni kezdtem akkor gyűjtöttem autóra.

2016. nov. 14. 19:00
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Gondolom valami 60 éves vagy aki ledolgozott 40 évet a semmiért ,szolgáltad az újgazdagok seggét,de normális egzisztenciát nem tudtál felépíteni belőle. Azért mert te arra szartad el az életedet h megfeleljél másknak,a mostani fiataloknak nem muszáj ugyanezt. 200 bol meg lehet használható autót venni ,inkább cseréli 2 évente még mindig előrébb van vele mint a szaros robogóddal,ami mellesleg haszontalan is mert télen vagy hosszabb utakra megintcsak alkalmatlan a közlekedésre. Álszent nyomorult senki vagy aki csak mások életével foglalkozik a saját elszartja helyett !
2016. nov. 15. 09:16
 12/20 A kérdező kommentje:

"Akkor járjál télen is robogóval te idióta."

anyád az idióta. Ki beszél itt a télről?

" Csinálj vele nagy bevásárlást.. "

Jellemzően nem a nagybevásárlásra használják az autót a 18-20 évesek. Gyalog is el lehet menni bevásárolni, fiatal vagy nem 70 éves.

"Azért mert te egy céltalan barom vagy,a szemétkupaccal érzed jól magad a 80 ezres alamizsnával ,másnak még nem kötelező ugyanezt az igénytelen életszínvonalat kergetni."

Nem az volt a célom hogy egy szaros 200ezres Golf II-vel rohangáljak, már ha épp működik...

Milyen 80 ezres alamizsna? Ha diák vagy akkor örülsz ha 30at megkapsz havonta úgyhogy ne pofázz.

"Járjál babettával akkor és ázzál,fázzál .."

Köszi de van azóta normális autóm. Robogón ugyan megáztam párszor, mentem -7fokban is, mentem 50km-re vele de túléltem, semmi bajom nem lett belőle. Addig nyújtózkodtam amíg a takaróm ért. Most már megtehetem hogy kocsival járjak.

A kérdés lényege hogy minek vesz valaki olyan dolgot amire gyakorlatilag nincs is elég pénze. Más vett tisztességes autót, fenntartja, dolgozni jár vele, bevásárol a gyerekeknek, erre jönnek a suhancok az ócskavasakkal, elfoglalják a parkolóhelyeket, a főtéren bandáznak, miközben idejük mint a tenger, fél áron buszoznak és a legfontosabb hogy felvágjanak mások előtt hogy ők már 18 évesen vezetnek saját kocsit.

2016. nov. 15. 11:43
 13/20 anonim ***** válasza:

Egyik haverom 160 ezerért vette az autóját.(Ebben a reg. adó meg az átírás nincs benn.) Golf 3 SDI, a világ végére elmegy vele, csak a rozsda az egyetlen ellenfele, amúgy teljesen jó autó. Nincs ezeknél olyan, hogy hol jó, hol nem, teljesen megbízható, előbb indulnék el vele hosszabb távra, mint egy újabb Daciával mondjuk.

Én most 19 vagyok, nem mondom meg milyen autóm van, mert kapni fogok érte én is(nem BMW, csak szimplán egy nem olcsó autó), de nagy ívben lesz*rom, hogy ki mit gondol róla, nem azért vettem, hogy mutogassam. Szeretek vezetni, autóbolond vagyok, és az a lényeg, hogy nekem tetsszen, nem az, hogy másnak jó legyen.

2016. nov. 15. 12:50
 14/20 anonim ***** válasza:

"Ki beszél itt a télről?"

Miért az anyád p.csáját ,télen nem kell eljutni A ból B be?! Aki járművet vesz olyat vesz ami "4 évszakos" ,100 ezerért kocsi helyett csak a hülye vesz robogót,mikor hozzádob még egy 100 ast 150 et és autót vesz.... Te demagógjóska...

2016. nov. 15. 19:19
 15/20 anonim ***** válasza:
Te meg a hiteles szaroddal foglalod el a parkolót,takaródjál te majom ! Mi közöd van hozzá ki mit vesz és mire használja?! Járjál bkv val az való neked,legalább kevesebb gyökér van a belső sávba 45 el cammogva miközben hátul ugrál a neveletlen szaros kölyke amiért "megdolgozott"
2016. nov. 15. 19:21
 16/20 anonim ***** válasza:

"Jellemzően nem a nagybevásárlásra használják az autót a 18-20 évesek. Gyalog is el lehet menni bevásárolni, fiatal vagy nem 70 éves. "

És azért mert fiatal ,már nincs joga kocsival menni? Hol élsz te gyökér? Leragadtál az őskorban? Agyilag biztos nem 2016 ot élsz az fix. Ennyi erővel a 70 éves ne üljön kocsiba,annak ingyen van a tömegközlekedés,addig se nyír ki egy kézilabdacsapatot meg addig se megy fel fordítva a pályára stb. Te okleveles marha,ilyen alapon te se járjál kocsival "elfoglalod a parkolót" . Bírom az ilyen fiatal ellenes szemétládákat,azért mert neked megállt az életszínvonal egy szar robogónál meg a havibérletnél más se akarjon többet .. Jó édes anyukádat azt ! Tök mindegy milyen kocsi,hány éves veszi,lényeg h nem te fizettél érte ,innentől kussközöd van hozzá,inkább remegjen a gyomrod mikor megy ki a végrehajtó a bankos szarodért te paraszt ! Menjél fagyoskodjál a rotyogódon meg áztasd magad, jó az neked ..

2016. nov. 15. 19:30
 17/20 anonim ***** válasza:

Mert BKV-val nem lehet csajozni meg kurni a nőket.

Igenis kell a kocsi,és ha megteheti igenis vegyen autót.

Undorító BKV-n a sok kokeró taknyol,köpköd,dzsal,üvölt.

Oda nőt felültetni nem fogsz,mert ott nem igen lesz második randitok.

2016. nov. 15. 19:31
 18/20 anonim ***** válasza:

Ez nem csak Magyarországon trend, azért azt szögezzük le.

Amúgy meg miért...mert vezetni jó, szabadságot ad, és bizonyos helyzetekben nincs más alternatívája.

2016. nov. 16. 15:54
 19/20 anonim válasza:
Miért ne gyűjtsön,és vegyen autót? Én már vénnek számítok (1950-es)17 évesen, korengedménnyel szereztem meg a vezetői engedélyt. Apámék Wartburgját nyúztam amikor tehettem. Katonaság előtt, 19 évesen sikerült megvennem az első 850-es Fiatot. Mindenhová azzal jártam, és még művezető sem voltam, csak műszerész szakmunkás. Sereg után a fityókot eladva, megörököltem após ladáját, 3 éves, féláron, az ő autójának a másdik feléért. Akkor még 80 ezer volt a lada 1200-es. szerettem vezetni, szerelni, még a rokonoknak is néha.Utánna két nagy Polski 1,6-os fiat motorral. Vectra B 1,6-os ezt már nem gyakran szereltem, és tankoltam tele. Audi 100 és ezt már a nyugdíj miatt sem tankolom tele, de használom! Ha szeret autózni, élvezi a közlekedést járjon csak autóval! Ahogy anno édesanyám mondta, legalább nem sörre költi a zsebpénzét!
2016. dec. 16. 20:23
 20/20 A kérdező kommentje:

19 évesen vettél kocsit amit 1964-től gyártottak, ez volt 1969-ben tehát ha használtan vetted akkor is maximum 5 éves autód volt elsőnek.

Ez így tök jó de manapság alig van olyan fiatal aki 5 éves kocsit megtud venni.

Arról írtam korábban hogy sokan roncsokkal járnak, sokszor csak úgy csörög a kocsi meg visít az ékszíj.

2016. dec. 16. 21:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!