A trabantot wartburgot és egyéb német autókat miért mondják Keleti autóknak mikor nekünk Németo. Nyugatra van?
Figyelt kérdés
2016. nov. 14. 12:10
1/14 anonim válasza:
Momentán még-még nyugat...de már komp jár át Leningrádba!
2/14 anonim válasza:
Mert a keletnémet autógyártás gyöngyszemei.
3/14 A kérdező kommentje:
Ööö lehetne egy kicsit érthetőbben? :D
2016. nov. 14. 12:15
4/14 A kérdező kommentje:
1.-es nek írtam
2.-es értem köszönöm
2016. nov. 14. 12:16
5/14 anonim válasza:
Mert volt az ún. vasfüggöny a Nyugati- (NSZK, Ausztria, Franciao., Olaszország, Nagy-Britannia, stb.) és a Keleti blokk (NDK, Lengyelország, Csehszlovákia, Magyarország, Szovjetunió) között, és nem nagyon áramlottak a termékek a kettő között, így a keleti blokkban csak keleti blokkban gyártott autókat (Trabant, Wartburg, zsiguli, kispolszki) lehetett látni főleg, míg a nyugati blokkban nyugati autókat (volkswagen, mercedes, fiat, citroen stb.)
6/14 anonim válasza:
Akkoriban azt is mondták, hogy Japán annyira keleten van, hogy az már nyugat.
A magyarázatot már leírták.
"Keleti félteke, nyugati félteke... itt is félteke, ott is félek-e"
7/14 BiTOPro97 válasza:
Javítva: A Trabantot, Wartburgot és egyéb Kelet-Német gépjárműveket miért mondják keleti blokk autóiknak, mikor nekünk Németország nyugatra van? - Sorry!
És keleti blokk autóiknak mondják, ha helyesen mondják. Bár ez rövidülhet keleti autóra.
Ja és csak hat évvel a négyütemű Trabant gyártásának leállítás után születtem. ;)
8/14 anonim válasza:
Melyik állat pontozta le az elsőt?!
Nézni kéne filmeket!
CSINIBABA
9/14 anonim válasza:
Ezt mondhatod azoknak akik 6évvel a négyütemű trabi után születtek. :)
10/14 BiTOPro97 válasza:
#9 Elsőt nem is pontoztam, de én is le lettem pontozva pedig - 0%-ra? :O - pedig egy nagy n-betűt írtam el, a "Kelet-német gépjármű"-ben, csak hát nekem az nagyapám és anyai nagybátyám sokat meséltek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!