Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Igaz e, hogy nem véletlenül...

Igaz e, hogy nem véletlenül nem raknak dízel motorokat versenyautókba?

Figyelt kérdés
Gondolok itt egy Lamborghinire vqgy ferraria. Van belőlük dízelmotoros? Sok dízeles el van ájulva hogy dízelbe nagyobb a nyomaték. Miért nincs akkor egy v12-es dízel a ferrariba?
2016. nov. 12. 10:09
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

9-es. Nem nem tudja 2-esben a 100-at. Kettesben tiltáson megy 90 körül.

Utolsó. Na erre voltam kíváncsi hogy léezik e. Tehát létezik csak a kutyának se kell.

Tehát aki autót vesz és dízelmotorral veszi annak az üzemanyag spórolás jár a fejében.

Jó persze vannak ilyen hülyegyerekek akik élvezik hogy füstöl mint állat. De szerintem még az is meggondolná hogy egy ilyen sportautóból mit venne.

Tehát a dízel csak ebben a hétköznapi autókban menő meg elterjedt.

2016. nov. 12. 12:28
 12/16 anonim ***** válasza:

Nem feltétlen az üzemanyag spórolás jár a fejében, szerintem sokkal kellemesebb a mindennapokban egy turbó dízel mint egy kis szívó benzin.

Nekem napi használatra egy 1.9pdm van, játszós autónak meg egy 300e ft értékű e36 328i, tény hogy minden adatában veri a dízelt, de leginkább egy délutáni motort tehát 5000felett megyen igazán míg a dízelt 2500 felé forgatni fölösleges.

2016. nov. 12. 13:17
 13/16 anonim ***** válasza:

Audi R8 V12 TDI soha nem volt, talán még tervben sem.

De ha már Audi: akkor nézzetek már utána a Le Mans-i többszöri nyertes TDI Audinak.

Hogy a szupersportautókban miért nincs dízelmotor? Egyszerű: a hang miatt. Meg azért, mert egy turbódízel nem tudja olyan szép lineárisan leadni az erejét, mint egy benzines, vagyis hogy elkezd menni 2500-as fordulattól, és akkor 8000-ig mindig jobban és jobban és mégjobban megy. A dízel tol egy nagyot egy adott ponton, utána meg helló (pedig én is dízelpárti vagyok).

Még valami: jó dízeleket mindössze 20 éve gyártanak, addig sz*r dízelek voltak csak személyautóban, amik valóban extra lomhák és traktor karakterűek voltak. Viszont néhány év alatt olyan szintre csiszolták a dízeltechnikát, hogy például egy V6-os TDI dízel (konkrétan a 3.0 BiTDI) szoftveres csalások nélkül olyan hangja van, mint egy V8 benzinnek, és 5500-ig pörög, és olyan a karaktere, mint egy benzinesnek. Ha nem került volna elő a dízelnek egy csomó árnyoldala, konkrétan a "környezetszennyezés", egyes műszaki problémák, és újabban a dízelbotrány, akkor elképzelhetőnek tartottam volna, hogy néhány év múlva igazi sportkocsikba is belekerül a dízelmotor. Viszont ez már nem fog bekövetkezni, mert amilyen gyors sikertörténetet aratott a dízeltechnika az autózásban, most olyan hamar le is fog csengeni néhány éven belül, sajnos.

2016. nov. 12. 17:41
 14/16 anonim ***** válasza:

teljesen egyszerű.. kimész egy céghez, hallod a munkások gépeit: tak tak tak tak.

Rájössz a diesel munkagép.

Ilyen a motor karakterisztikája is, a tak tak tak csak nagyon perverz embernek tud örömet okozni.

Rendes ember nem vesz sportautó helyett munkagépet, mert nem azt akar, nem vágyik a füstpamacsra maga után, csönget ha megérkezik valakihez és nem kattogással veri fel az utca csendjét.

és a lényeg, soha de soha nem lesz a tádének olyan gázreakciója ami jó lehet egy sportautóba..

Röviden: Igénytelen, és nem oda való se hangra se karakterisztikára.

2016. nov. 12. 21:27
 15/16 anonim ***** válasza:

"teljesen egyszerű.. kimész egy céghez, hallod a munkások gépeit: tak tak tak tak. "

Én akkor jövök rá a dologra, mikor kimegyünk a haverhoz a hétvégi házához, és a szomszéd vasárnap reggel 7-kor kezd el kaszálni a motoros kaszájával. Na olyankor értékelem a benzinmotor hangját, főleg a 40 köbcentis 2 ütemű gépekét.

Nem másért írtam ezt, de ez a hasonlat is ilyen volt...

2016. nov. 12. 21:37
 16/16 A kérdező kommentje:
Fűkaszához is nagy fordulat kell. Láncfűrészbe is. Nem rakhatnak bele egy dízelt ami 2 ezret forog kényelmesen.
2016. nov. 12. 21:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!